"Ljubimac Grobara" nominovan za Tim decenije Evrolige!

Autor:

Sport

23.12.2019

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Češki košarkaš Jan Veseli našao se u izboru za tim decenije Evrolige, saopšteno je na sajtu tog takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Jan Veseli

On je u Evroligi debitovao 2008. godine u dresu Partizana sa kojim je dve godine kasnije igrao na fajnal-foru u Parizu, da bi učešće u elitnom takmičenju zaokružio osvajanjem titule 2017. godine sa turskim Fenerbahčeom.

U finalnoj utakmici protiv Real Madrida Veseli je imao osam poena i isto toliko skokova, posle čega je Fenerbahče postao prvi turski tim koji je osvojio Evroligu.

Osim toga, Veseli je osvojio brojne individualne nagrade, pa je tako u sezoni 2018/2019 proglašen za najkorisnijeg igrača Evrolige, a u idealnoj petorci našao se čak tri puta, 2016, 2018. i 2019. godine.

I pored brojnih povreda, Čeh je imao sjajne rezultate proteklih godina, pa se tako nalazi na desetom mestu po indeksu korisnosti, kao i na 13. poziciji po broju postignutih poena.

Pored Veselog, za tim decenije nominovani su i srpski košarkaši Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nenad Krstić, kao i brojni drugi igrači.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading