Sjajni Micov vodio Armani do pobede, Makabi posle preokreta srušio Panatu

Autor:

Sport

19.12.2019

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Armanija i Makabija iz Tel Aviva zabeležili su pobede u 15. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Vladimir Micov

Italijanski klub je pred svojim navijačima pobedio ekipu Valensije sa 78:71 dok je Makabi takođe kao domaćin savladao Panatinaikos sa 88:79.

Milano je zabeležio osmu pobedu a ona ima daleko veći značaj ako se ima u vidu da je izborena protiv jednog od direktnih rivala italijanske ekipe za plasman u narednu fazu takmičenja.

Armani je tako posle pet uzastopnih poraza u elitnom takmičenju stigao konačno do trijumfa, a jedan od najzaslužnijih za tako nešto bio je srpski reprezentativac Vladimir Micov.

On je susret završio sa 13 poena, tri skoka i dve asistencije, ali su njegovih pet poena na kraju susretsa otklonili sve dileme oko pobednika.

Poluvreme je završeno nerešenim rezultatom (43:43), da bi u trećoj četvrtini košarkaši trenera Etorea Mesine stekli devet poena prednosti i sa tom zalihom ušli u poslednjih deset minuta.

Na minut i 12 sekundi pre kraja Micov je postigao trojku za 76:67, da bi nešto kasnije novim poenima za 78:69 zapečatio sudbinu gostiju iz Španije.

Bio je ovo njegov osmi meč od poslednjih devet na kojem je imao dvocifren učinak što se tiče poena.

U timu Armanija najefikasniji je bio Amadeo dela Vale sa 15 poena, a Tarčevski je kao i Micov postigao 13 poena, dok je Serhio Rodrigez završio susret sa deset poena.

Kod Valensije najefikasniji je bio Bojan Dubljević sa 20 poena dok je Majk Tobi postigao 11.

U Tel Avivu, Makabi je stigao do 11. pobede ove sezone u Evroligi, ali nije išlo sve tako glatko.

Posle očejne prve četvrtine i na startu druge, Izraelci su bili u deficitu za čitavih 18 poena (13:31), ali su uspeli da srede redove i na poluvreme odu sa zaostatkom od svega tri poena (43:46).

Posle izjednačene treće četvrtine, pripao im je finiš, poslednju deonicu su dobili sa 13 poena razlike i tako stigli do novog trijumfa.

U pobedničkoj ekipi Skoti Vilbekin je bio najbolji sa 23 poena, Tejlor Dorsi je dodao 16 poena uz sedam asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte, a Otelo Hanter je meč završio a 15 poena i sedam skokova.

U ekipi Panatinaikosa Dešon Tomas je bio najefikasniji sa 24 poena, dok je Janis Papapetru postigao 17.

Makabi sada ima 11 pobeda i četiri poraza, a Panatinaikos devet pobeda i šest poraza.

Konačno, Baskonija pred svojim navijačima nije mogla da pruži ozbiljniji otpor Realu koji je slavio sa 77:55.

Najefikasniji u timu iz Madrida bio je Miki Džordan sa 15 poena dok je Rudi Fernandez postigao 12.

U timu Baskonije Šejvon Šild je bio najefikasniji sa ukupno 14 poena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading