Sa pola snage: Partizan ubedljivo pobedio Limož na kraju uvodne faze Evrokupa!

Autor:

Sport

18.12.2019

19:03 >> 21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Limož sa 77:58 u poslednjem kolu uvodne faze Evrokupa protiv Limoža.

RepublikaFoto: Starsport
Redži Reding

Izabranici Andree Trinkijerija na najbolji mogući način su završili prvu fazu drugog po rangu evropskog košarkaškog takmičenja.,

Crno-beli su zauzeli drugu poziciju sa skorom 7/3, dok je Limož završio na poslednjem mestu sa 2/8.

Najtrofejniji srpski košarkaški klub u top 16 fazi igraće u grupi sa Virtusom iz Bolonje, Darušafakom i Trentom.

Partizan je utakmicu prelomio krajem treće i početkom četvrte četvrtine kada je razlika bila 17 poena. Francuski tim nije uspeo da se vrati i pretrpeo je osmi poraz.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Janković sa 14 poena i pet skokova, Gordić je ubacio 11, Birčević deset, a Veličković devet poena.

RepublikaFoto: Starsport
Uroš Trifunović i Andrea Trinkijeri

Goste je predvodio Markus Ginjard sa 15, dok su Lang i Bucijel postigli po 11 poena.

Utakmica je otvorena u sporom ritmu, ekipe su retko pogađale i moglo je da se vidi u kojem će smeru otići duel. Partizanu je više odgovara takav rasplet, ali je prvu četvrtinu završio sa +2, 16:14.

Crno-beli su u drugoj deonici uspeli da dođu do dvocifrene prednosti, međutim Limož je odlično finiširao poluvreme i na pauzu se otišlo sa rezultatom 40:34.

Pitanje pobednika rešeno je u trećoj četvrtini. Partizan je zaigrao granitnu odbranu, primivši svega šest poena i meč je tu bio rešen. U poslednjoj deonicu su samo odradili posao i sada nas čeka Top 16 faza koja kreće 2. i 3. januara.

Tok meča mogli ste da pratite uživo putem našeg sajta,

PARTIZAN - LIMOŽ 77:58

IV ČETVRTINA

10. minut - Trifunović neprecizan za tri. Dijanj 1/2 sa slobodnih bacanja. Kraj meča, pobeda Partizana sa 77:58.

9. minut - Silazna putanja, sedmi poena Trifunovića. Dijanj pravi faul u napadu. Pogađa novu trojku Jaramaz. Miletić odličan u odbrani. 77:57.

8. minut - Minut protiče u lošim napadaim oba tima, pa ponovo nećemo videti nijedan poen za 60 sekundi. 72:57.

7. minut - Četvrta trojka Ginijarda u drugom poluvremenu. Odlična odbrana Mozlija. Sjajno se snašao Mozli i lagano zakucao. 72:57.

6. minut - De Jurst pogađa trojku i prekida seriju Partizana. Jaramaz polovičan sa penala. Još jedna velika greška indisponiranih Francuza. 70:54.

5. minut - Pejdž ne prekida seriju gostiju, a Ginijard pogađa novu trojku, pa Trinkijeri reaguje tajm-autom. Janković pogađa uz faul posle dobrog dodavanja Trifunovića. Partizanov centar siguran i prilikom izvođenja dodatnog penala. Mozli menja Jankovića. Neverovatna greška BeJursta, kome je lopta jednostavno ispala iz ruku. Dugu trojku ubacuje Birčević. 69:51.

4. minut - Francuzi polovični sa linije penala. Trifunović je blokiran, a Limož postiže trojku. 63:48

3. minut - Limož promašuje dve trojke u jednom napadu. Vrlo lepo završava Janković. 63:44.

2. minut - Limož postiže oba penala, Birčević do novih poena stiže na drugoj strani. Francuzi pogađaju za dva, a istom merom uzvraća Trifunović. 61:44.

1. minut - Trojka Birčevića, njegov peti poen. Limož ne uspeva da uzvrati. 57:40.

III ČETVRTINA

10. minut - Nova greška Limoža. Sjajna blokada Pejdža posle greške Redinka. Limož je stigao do skoka, ali Braun nije uspeo da pogodi novu trojku. Reding je bio blizu sa pola da ubaci u koš, ali nije uspeo, pa Partizan posle 30 minuta vodi sa 54:40.

9. minut - Dva promašaja mladog Trifunovića u jednom napadu. Dijanj, tri sekunde u reketu. Ni Birčević ne pogađa trojku. 54:40.

8. minut - Još jedna trojka Gordića. Nesporazum igrača Limoža. Koraci Pejdža.  Krusol neprecizan za tri. 54:40.

7. minut - Sjajna kombinacija Gordića i Mozlija i lagano zakucavanje Amerikanca. Tajm-aut Limož. Lang ne pogađa novu trojku. 51:40.

6. minut - Ne uspeva Zagorac, Lang kažnjava trojkom o tablu. Gordić uzvraća trojkom. 49:40.

5. minut - Lepo se snašao Zagorac. Baš loši napada oba tima, ni Partizan ni Limož nisu bili blizu postizanja poena. 46:37.

4. minut - Dobra odbrana Partizana i laki poeni Jaramaza u kontri. Lang pogađa trojku, prvi poeni Limoža u nastavku. 44:37.

3. minut - Težak promašaj Langa pri šutu za tri poena. Dobar napad Partizana, ali Zagorac ne uspeva da pogodi trojku. Braun neprecizan za tri. 42:34.

2. minut - Veličković još jednom sjajan u odbrani. Loš napad, pa dobra odbrana Partizana. Zagorac posle ofanzivnog skoka iznuđuje faul i ide na liniju penala, pogađa oba. 42:34.

1. minut - Sjajna blokada Mozlija na startu drugog poluvremena. Jaramaz ne uspeva da pogodi za tri poena. 40:34.

II ČETVRTINA

10. minut - Pogađa dugu dvojku Braun. Težak promašaj Jaramaza prilikom šuta za tri poena. Još jednom precizan Braun, tajm-aut Trinkijeri. Jaramaz pogocima sa penala prekida seriju Francuza. Tajm-aut sada traži trener Limoža. Gilijard je iznudio faul na pola sekunde pre kraja poluvremena i pogodio oba bacanja. Partizan posle 20 minuta vodi sa 40:34.

9. minut - Birčević ne koristi dobar pas Jaramaza, Embala pogađa za dva. Jaramaz sada promašuje otvorenu trojku. 38:28.

8. minut - Gilijard pogađa za dva, a Janković ne uspeva isto na drugoj strani. Bucijel polovičan. Trojka Jaramaza. 38:26.

7. minut - Krusol ne pogađa niijedno bacanje, pa faulira Veličkovića na drugoj strani. Kapiten Partizana polovičan. 35:23.

6. minut - Veličković se lepo snašao protiv Brauna. Bucijel uzvraća na teškoj strani. Zagorac i Janković lepo sarađuju. 

5. minut - Greši Zagorac. Bucijel kažnjava to zakucavanjem. Janković pogađa oba penala. 30:21.

4. minut - Birčević nije uspeo da se snađe pod košem, Braun dugom dvojkom prekida seriju Partizana. Gordić je imao otvoren put ka košu, što je iskoristio da upiše nove poene. Leng uzvraća istom merom. 28:19.

3. minut - Gordić pogađa uz faul, a zatim i dodatno bacanje. Nova greška Limoža. Novi poeni Jankovića posle odličnog proigravanja od strane Pejdža. 26:15.

2. minut - Konačno prva dvojka Redinga. Dijanj pogađa jedno bacanje. Pejdž postiže svoju prvu trojku na meču. 21:15.

1. minut - Greši Limož na startu drugog perioda. Nije ni Partizan iskoristio svoj početni napad. 16:14.

I ČETVRTINA

10. minut - Dosta grešaka na obe strane i loša košarka. Još jedan promašaj Partizana za tri. Dijanj pogađa dvojku uz zvuk sirene, Partizan posle prvih 10 minuta vodi sa 16:14.

9. minut - Greši Gordić, Giljard zakucava. Dobra saradnja Redinga i Birčevića. 16:12.

8. minut - Redinga ne ide ni šut. Loš napad Limoža. 14:10.

7. minut - Dve greške Redinga u nizu. Promašaji na obe strane za tri poena. 14:10.

6. minut - Veličković ispravlja promašaj Jankovića. Nesportski faul Veličkovića, Bucijel precizan oba puta. 14:10.

5. minut - Leng trojkom prekida seriju Partizana. Prva trojka za crno-bele, precizan Trifunović. 

4. minut - Veličković je ukrao loptu, pa pogodio na drugoj strani. Onda krade loptu i Jaramaz, a Veličković zakucava u kontri. 9:5.

3. minut - Prvu trojku postiže Entoni Braun. Još jedna sjajna akcija Partizana i zakuvacanje uz faul Jankovića.  Pogađa i dodatno Janković. 5:5.

2. minut - Bucijel pogađa oba penala i postiže prve poene na utakmici. Lepa akcija Partizana koju Zagorac završava kucanjem. 2:2.

1. minut - Loš i rastrzan početak oba tima. Bez poena u uvodnom minutu. 0:0.

Početak utakmice

20:15 - Upoznajte Partizanovog rivala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading