Kraj crveno-belog niza: Baskonija nadigrala bledu Zvezdu, brine povreda Brauna!

Autor:

Sport

12.12.2019

17:29 >> 20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u okviru 13. kola Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Lorenco Braun

Baskonija je u Štark areni slavila rezultatom 72:64.

Crvena zvezda je pred oko 7 hiljada gledalaca u "Areni" postigla prve poene zahvaljujući kombinaciji Braun – Kuzmić, ali su ubrzo prepustili vođstvo gostima.

Baskonija je preko Stauskasa i Šengelije mučila Zvezdu stigla do "plus 6" kada su Šilds i Šengelija vezali dve trojke. Davidovac je odgovorio poenima, ali to je samo održalo razliku i posle 10 minuta bilo je 20:14 za Baskoniju

Drugi kvartal je počeo Folovim zakucavanjem, da bi Dženkins poentirao uz treći faul Šildsa i to je značilo da će Amerikanac na klupu, što Zvezda nije uspela da iskoristi, a Baskonija odlazi na "plus 7" posle snažnog kucanja Diopa.

Publici se suđenje nikako nije dopalo, a potpuno su se probudili kada je Davidovac dobio nesportski faul i Baskonija otišla na 10 poena prednosti. Zahvaljujući Biliju Beronu i Lorencu Braunu Zvezda pravi seriju 9:0 i na "veliki odmor" ide sa samo pola koša zaostatka, 32:31.

U trećoj četvrtini je viđeno mnogo toga. Nekoliko sumnjivih sudijskih odluka podigle su publiku na noge, a Nik Stauskas je pružio fantastičnu partiju. Pogađao je u serijama i pomogao Baskoniji da "slomi duh" Crvene zvezde. U tim momentima nije pogađao sam. Tornike "Toko" Šengelija je bio prisutan na obe strane terena i za tren oka je prednost gostiju bila dvocifrena.

Lorenco Braun je uspeo da smanji prednost, uključio se u sve to i Bili Beron, ali kada je na semaforu stajalo 64:45 u korist gostiju bilo je jasno da će teško moći Zvezda da izbegne poraz.

Iako su bili hrabri igrači Zvezde, stvar je dodatno otežala povreda Lorenca Brauna posle kontakta sa Diopom, posle bloka koji je centar španskog tima želeo da postavi. Izabranici Velimira Perasovića su bez većih problema priveli meč kraju i rezultatom 72:64 ostvarili 6 pobedu u Evroligi.

Najefikasniji je bio već pomenuti Nik Stauskas sa 22 poena, dok je Šengelija imao 19. Na drugoj strani, 20 poena upisao je Lorenco Braun uz 5 asistencija, dok je Bili Beron imao 9 poena, a Kuzmić 8, koji je meč završio ranije zbog 5 ličnih grešaka.

CRVENA ZVEZDA - BASKONIJA 64:72

IV ČETVRTINA

10. minut - Beron ne pogađa trojku, otišla je i poslednja šansa da Zvezda pobedi. Diop pogađa oba slobodna bacanja. Dobrić prezican sa poludistance. Kraj meča i pobeda Baskonije rezultatom 72:64.

9. minut - Sjajna trojka Berona. Šengelija blokiran. Ne pogađa ni trojku Gruzijac. 62:70.

8. minut - Greši Simanić. Diop neprecizan. Polovičan Simanić sa linije penala. 59:70.

7. minut - Henri fauliran. Pogađa jedno, ali mu se lopta vraća u ruke. Šengelija ne uspeva da pogodi ovog puta. Dženkins nije pogodio za tri. 58:70.

6. minut - Vildoza neprecizan za tri. Novi poeni Brauna. Sjajni Šengelija zaustavlja nalet Zvezde. Trojka Simanića.

5. minut - Zakucava Dobrić. Faul u napadu Fala. Lepo poentira Braun, tajm-aut Perasović. 53:67.

4. minut - Fal pogađa jedno bacanje. Loš potez Simanića. Greške na obe strane. 49:67.

3. minut - Davidovac bez greške sa penala. Šengelija ne promašuje, novi poeni za Gruzijca. Iz koraka precizan Braun. 49:66.

2. minut - Lagani poeni Henrija. Ne pogađa Braun. Stauskas je neverovatan, nova trojka i 22. njegov poen. 45:64.

1. minut - Gist ne pogađa za tri. Još jedna trojka Šengelije. Lorenco Braun 2/2 sa penala. 45:59.

III ČETVRTINA:

10. minut - Ostao je sam na šutu za tri Šengelija i pogodio. Gist nekako ubacuje loptu u koš, prvi njegovi poeni tek sada. Još jedna trojka Stauskasa, kraj treće četvrtine, Baskonija vodi 56:43.

9. minut - Stauskas oba puta precizan sa slobodnog bacanja. Nije uspeo da poentira Faje. Tehničku grešku dobio je Šakota. Stauskas ne pogađa bacanje. Neprecizan i Šengelija. Ogromna greška Gista. 41:50.

8. minut - Još jedna velika greška Baskonije u prenosu lopte. Trojka Stauskasa. 41:48.

7. minut - Blokiran Braun. Šilds neprecizan. Fauliran je Derik Braun. Polovičan Zvezdin Amerikanac. Džening ne pogađa trojku. Dženkins na liniji penala, bez greške. 41:45.

6. minut - Crveno-beli još jednom ne koriste šansu da se približe Baskoniji, na drugoj strani stiže kazna u vidu koša i faula Fala, iako je napravio korake, sudije su priznale koš. Fal pogađa i dodatno bacanje. 38:45

5. minut - Zvezda nije uspela dodatno da smanji prednost, ali nije ni Henri ubacio trojku. Lorenco Braun pogodio oba bacanja. 38:42.

4. minut - Derik Braun je nesportski fauliran, pa je Zvezda iz tog napada došla do tri poena. 36:42.

3. minut - Erik pogađa za nastavak seriju gostiju koji sada opet idu na "plus devet".

2.minut - Mini serija Stauskasa, sada je pogodio trojku za 33:40.

1.minut - Stauskas otvara treću četvrtinu poenima sa penala, ali odmah vraća Kuzmić.

II ČETVRTINA

10. minut - Zvezda je promašila tri trojke u jednom napadu, a onda je Braun iznudio faul. Oba puta precizan Zvezdin plej. Faje je pogodio, ali po isteku vremena. Baskonija na poluvremenu ima minimalnu prednost 32:31.

9. minut - Šengelija zaustavljen, Braun na drugoj strani poentira. Nova greška Baskonije, Zvezda u naletu. Beron ne uspeva da izjednači trojkom. 29:32.

8. minut - Diop ovog puta neprecizan za tri. Trojka Berona! Vildoza nije uspeo da pogodi trojku. Kuzmić fauliran, prvi igrač Zvezde koji je pogodio oba slobodna bacanja. 27:32.

7. minut - Faje polovičan sa linije penala, Gist hvata loptu, ali Beron ne pogađa za tri. Alej-up Vildoze i Šengelije. Greši Braun, Henri mu je izbio loptu. 22:32.

6. minut - Nesportski faul Davidovca, pa prvi tajm-aut u četvrtini. Stauskas polovičan sa penala. Henri ne ubacuje otvorenu trojku. Lepa akcija Zvezde iz auta i četvrti poen Davidovca. Diop je ostao potpuno sam i pogodio za tri. 21:30.

5. minut - Dobrić pogađa samo jedan penal. Još jedna sjajna akcija Baskonije i zakucavanje Diopa. Lepa finta i dvojka Lorenca Brauna. Greši Šengelija, a Dobrić promašuje zakucavanje. 19:26.

4. minut - Lep napad Baskonije i poeni Diopa. Davidovac neprecizan. Koraci Diopa. 16:24.

3. minut - Istekao je napad Baskonije. Ofanzivan skok Davidovca posle promašaja Gista sa distance. Faje ne pogađa trojku. 16:22.

2. minut - Ukrao je loptu Dobrić. Prvi poeni Čarlsa Dženkinsa. Džening još jednom ne uspeva da pogodi za tri. 16:22.

1. minut - Prikucao je Fal posle promašaja Šengelije. Greši Dženkins. 14:22.

I ČETVRTINA

10. minut - Prvi poeni Davidovca. Šilds promašuje otvoren šut. Dobrić gubi loptu, Džening ne pogađa uz velike daljine. Kraj prvog perioda, Baskonija u prednosti 20:14.

9. minut - Džening neprecizan za tri, ali onda greška Lorenca Brauna. Jusufa Faul pogađa uz faul Odža, dodatno bacanje Senegalac koristi. 12:20.

8. minut - Derik Braun fauliran, pogađa jedno. Šengelija precizan za tri poena. Greše Lazić i Odžo. 12:17.

7. minut - Šilds pogađa trojku posle skoka u napadu Šengelije. Beron kratak. 11:14.

6. minut - Prvi tajm-aut na meču. Prikucava Lorencov promašaj Derik Braun. Erik pravi faul u napadu. Odžo ne pogađa. 11:11.

5. minut - Lorenco Braun je iznudio faul, i pogodio jedno slobodno bacanje. Trojka Luke Vildoze. Lazić ne uspeva da vrati. 9:11.

4. minut - Šengelija je uhvatio loptu pod svojim košem i poentirao na drugoj strani. 8:8.

3. minut - Henri kažnjava lošu odbranu Zvezde. Beron precizan za tri. Dobra odrana Kuzmića nad Erikom. 8:6.

2. minut - Trojka Lorenca Brauna. Stauskas nije pogodio za tri, ali je uspeo za dva. 5:4.

1. minut - Krenula je utakmica u Štark Areni. Srećno crveno-belima. Sjajan početak našeg tima, Kuzmić poentira posle dodavanja Brauna. Lepo se na drugoj strani snašao Vildoza i postigao prve poene za goste. 2:2.

Uvod u utakmicu

18:45 - Zvezda će na ovom meču biti oslabljenja neigranjem Filipa Čovića.

RepublikaFoto: Starsport

18:30 - Pre duela Zvezde i Baskonije na teren su istrčali mladi košarkaši srpskog šampiona koji su odigrali meč sa vršnjacima iz Ugljevika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading