Vreme je za penziju: Sparsi našli zamenu za "Ludog Srbina"!

Autor:

Sport

10.12.2019

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA franšiza San Antonio Sparsa spremna je za odlazak Grega Popoviča u penziju i već je pronašla ko bi bio njegov naslednik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popovič

Greg Popovič ima 70 godina i jasno je da će petostruki NBA šampion uskoro otići u penziju.

San Antonio Sparsi baš i nemaju sjajnu sezonu pošto su do sada ostvarili 9 pobeda i 14 poraza, a uskoro će nam biti jasnije da li će Popovič ponovo uspeti da svojom magijom odvede tim u doigravanja.

Kako je preneo američki portal CBS, Greg Popovič nije dao jasan odgovor na pitanje hoće li i naredne sezone trenirati Sparse, pa je generalni menadžer Ar Si Bjuford već počeo u potragu za Popovičevim naslednikom.

U daljem tekstu stoji da je u pitanju Bjufordov dobar prijatelj sa kojim je čak i studirao, a njegovo ime u svetu košarke je dobro poznato pošto je u pitanju nekadašnji strateg Tulse i dugogodišnji trener Kanzas Džejhoksa, Bil Self.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kanzas Džejhoksi su pod istragom NCAA zbog povrede pravilnika regrutacije mladih igrača, pa je i posao Bila Selfa pod znakom pitanja što bi Bjuford definitivno iskoristio ukoliko bi se mesto glavnog trenera Sparsa otvorilo.

Tokom svoje dugogodišnje karijere Self je ostvario preko 650 pobeda u NCAA, a 2008. godine je osvojio i naslov šampiona kada je Kanzas pobedio Memfis Tajgerse sa sve Derikom Rouzom na parketu i Džonom Kaliparijem na klupi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading