Mijailović: Hteli smo Smailagića, Pažina i Pecarskog upropastili roditelji

Autor:

Sport

08.12.2019

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović pričao je u intervjuu za “Večernje novosti” o planovima kluba za budućost, al ii o nekim transferima.

RepublikaFoto: Starsport
Želi licencu Evrolige

- Mi smo morali da promenimo strategiju, jer želimo u budućnosti da budemo jedan od 16 klubova sa licencama. Ne možemo da živimo u prošlosti i da narednih pet decenija pričamo o uspesima koje smo ranije pravili. Nama su potrebe mnogo veće od onoga što nudi Pionir, i prelazak u Arenu je bio preko potreban. Imamo ugovor na pet godina, tu u 'maloj areni' i treniramo, a mislim da je pet godina dovoljno vremena da izgradimo našu trenažnu dvoranu. To ne možemo bez pomoći države, ali borićemo se. Partizan nikada to nije uradio od 1945. godine - kaže Mijailović za Večernje novosti.

Prelazak u Arenu doneće klubu mnogo veći prihod od prodaje karata.

- Prihod od karata, bilo sezonskih, dnevnih ili loža koje smo prodavali manjim kompanijama, ove godine je projektovan na preko milion evra, i to se ostvaruje. Taj iznos mnogo znači za naše poslovanje, a nekada je ta kategorija bila zanemarena u klubu. Hvala ljudima koji podržavaju Partizan, jer je velika razlika da li imate taj milion ili ga nemate.

On je takođe otkrio i da je Partizan dugo pokušavao da u svoje redove dovede sadašnjeg prvotimca Golden Stejt Voriorsa Alena Smailagića.

- Dve godine smo mi radili na tome, ali on nije želeo da dođe. Skautirali su ga i evropski klubovi, bio je pod radarom Reala i nismo imali nikakvu šansu, iako smo nudili sredstva za obeštećenje.

Na kraju se osvrnuo i na situaciju oko dvojice igrača koji su nedavno napustili klub – Đorđa Pažina i Marka Pecarskog.

- Kada su roditelji menadžeri, onda igrači često ne iskoriste potencijal koji imaju. Mame i tate imaju preveliku želju da im deca napreduju brže nego što mogu. Ako nekom klincu koji ima 17 godina utuvite u glavu da je NBA zvezda, da je već negde u Americi sa ozbiljnim milionima, a nije zaradio ni 1.000 dinara u Srbiji, onda vi njemu upropastite percepciju o košarci. Rezultati se postižu isključivo na parketu, ne pričom, ne pritiskom, ne novinskim tekstovima - kaže Mijailović za Novosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading