Asu Denvera dramatično pale brojke: Jokić u kanalu!

Autor: TODOR PETKOVIĆ

Sport

07.12.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ne znate kome da bacite loptu kad je potreban koš Denveru, dajte je Nikoli Jokiću. E, od ove sezone ta parola ne važi, a posebno ne u poslednjih pet utakmica, u kojima je srpski reprezentativac postigao ukupno 42 poena, što u proseku daje jedva 8,1 po utakmici! Nije da je Džoker zaboravio da igra jer je bilo dobrih partija u ovoj sezoni, koje su mu i navukle prosek na sadašnjih 15,4 poena, ali u odnosu na 20,1 od prošle sezone, to je ispod svakog očekivanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikako da ga krene ponovo... Nikola Jokić

Ni u poslednjoj utakmici protiv najlošije ekipe u NBA Njujork, u kojoj je osam igrača Denvera bilo dvocifreno u pobedi svog tima (129:92), momak iz Sombora nije briljirao, pa je posle postignutih šest poena (10 skokova, 8 asistencija) otvorio dušu.

- Zavisi od odbrane, ako je jedan igrač na meni, pokušaću da pogodim, ako me udvoje, odigraću pas. Ne uspevam da pogodim šuteve, lopta neće da uđe. Možda ne šutiram mnogo, ali ni ne želim kad lopta neće da uđe - opravdao se Jokić.

Sigurno je da se učešće za reprezentaciji na Svetskom prvenstvu u Kini ne sme biti opravdanje za blede partije mladog Somborca, pa će u narednom periodu morati da pronađe formu.

U suprotnom mu Ameri neće oprostiti 148 miliona uloženih u njegov ugovor.

POSLEDNJIH PET MEČEVA JOKIĆA:

Njujork - Denver 92:129

6 poena

Denver - L. A. Lejkerse 96:105

13 poena

Sakramento - Denver 100:97

7 poena

Denver - Vašington 117:104

8 poena

Denver - Finiks 116:104

8 poena

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Džoker u padu forme...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading