Šakota vaskrsao Zvezdine strance!

Autor: PREDRAG VUKOVIĆ

Sport

07.12.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda ponovo ljušti rivale u Evroligi, ovog puta ceh je platila Olimpija iz Milana (77:67) u 12. kolu elitnog takmičenja. Neki bi rekli da je Armani redovna mušterija Zvezdi, pošto je u međusobnom skoru 5:0 za srpski tim. Dominirali su u Mediolanum forumu stranci kluba s Malog Kalemegdana, koji su potpuno vaskrsli pod komandantskom palicom trenera Dragana Šakote. Lorenzo Braun iskristalisao se kao vođa ekipe sa 21 poenom, pratio ga je Bili Beron sa 17, dok se Derik Braun probudio iz sna u koji je upao i dodao 12 poena.

RepublikaFoto: Starsport
Preporodio crveno-bele... Dragan Šakota

Milan Gurović, bivši as crveno-belih, kaže da milanska ekipa, prosto leži Zvezdi.

- Uvek imate rivale koji vam odgovaraju i suprotno. Međutim, sve je to psihološki aspekat. Zvezda je demonstrirala jaku odbranu, dobru rotaciju. Svi su pomagali jedan drugom, uočljivo je da je trener Dušan Šakota postavio igru na noge. Ima širine u napadu, Lorenzo Braun je mnogo bolji nego u početku! Novina je i da Gist ima manje minuta. Trener je Džejmsu našao mesto, odnosno šta treba da radi. Čini mi se da je Gist na početku sezone pokušavao da se nametne kao lider po broju poena, ali nije uspeo. Odžo pod reketom nema više od jednog driblinga, dečko ima velike gabarite, zna dobro pod košem, ne može niko da ga čuva ako primi loptu u srcu reketa - rekao je Gurović za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdini stranci igraju kao u "transu"

On se nadovezao i na ostale strance koji su odskočili.

- Našao je rešenje i za Berona - da šutira, da ne treba da dribla ni da kreira. Videli smo u par navrata, išao je ranije na poziciju jedan, što on nije. Rođen je da izađe iz duple blokade, kad je sam, da pripali! Derik Braun je klasa od igrača, povreda ga je sputavala, dugo nije igrao, ali nije zaboravio. Derik je važan šraf u rotaciji na poziciji četiri, on sve to uklapa u jednu celinu. Sarađivao sam sa Šakotom u više navrata, znam čoveka dobro. Kad vodiš večite, uvek težiš ka tome da pobeđuješ, poraz ne postoji kao opcija. Kriza je sada prošla, vratili su se na pravi put, samo da se nastavi tako. Potrebno je bilo samo jedan dobar trener da ih uklopi - zaključio je Gurović.

Da padnu FMP i Baskonija!

Milan Gurović je posebno apostrofirao igru Zvezdine odbrane i istakao da bi bilo dobro da crveno-beli i u naredna dva meča protiv FMP i Baskonije nastave u istom ritmu.

- Italijani su delovali pogubljeno, ne zato što im nije bio dan, nego zbog Zvezdine odbrane. Ali ostavimo sad njih, važno je da se vežu sada još dve pobede kod kuće (FMP, Baskonija), da se podigne još samopouzdanje i posle se ide na noge CSKA u Moskvi, gde je sve moguće, a nije sramota izgubiti - kaže Gurović.

RepublikaFoto: Starsport
Legenda crveno-belih oduševljen!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading