Gde je ta magija koju smo dobijali od Jokića? Legenda poručila - neću odustati od njega!

Autor:

Sport

06.12.2019

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džejlen Rouz, nekadašnji NBA košarkaš je stao u odbranu srpskog asa Nikole Jokića uprkos lošim partijama i da "neće odustati od njega".

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Nikola Jokić

Rouz, zajedno sa Dejvidom Džakobijem, ima emisiju na ESPN na kojoj su više puta u prošlosti pohvalno pričali o centru Denvera.

Nekadašnji igrač mnogih NBA ekipa sada je stao u odbranu Jokića, dok je Džakobi, koji je pre takođe imao samo lepe reči za Jokića, "osuo paljbu" po srpskom centru.

- Džejlene, znaš da nemam problem da kritikujem nekog košarkaša. Da li se sećaš kada su svi letos pričali o Nikoli Jokiću kao MVP? Da li se sećaš kako je igrao u plej-ofu prethodne godine, kada je bukvalno promenio poziciju centra? Nikola Jokić je sada, najblaže rečeno, očajan. Džejlene, u pet utakmica zaredom nije postigao 20 poena!- počeo je Džakobi.

Rouz je imao spreman odgovor.

- U poslednje tri utakmice imao je ukupno 23 poena (pre meča s Niksima), ali moram da ti kažem šta je razlika između ekstremno lojalnog navijača i onog koji nije takav... Pa zar se ne sećaš... To je bio naš čovek (Jokić)! Zar ćeš sada da tako lako odustaneš od njega (iskočiš iz vagona)?- upitao ga je Rouz.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- E, ipak ću da odustanem od njega. Nikola samo napred. Moraš da me ponovo ubediš da ti verujem. Nikola, izgubio si me. Ne možeš postići 20 poena u pet utakmica zaredom? Da li si povređen? Da li si van forme? Nikola, šta se dešava? Da li se sećaš plej-ofa prošle godine? Da li se sećaš?- rekao je Džakobi uz smeh.

Rouz je smirenim glasom pokušao da ubedi Džakobija da se vrati u "Jokićev vagon".

- Džakobi, slušaj svog brata. To je naš čovek (Jokić). Pričaš o tome da neko nije ispunio očekivanja Tačno, pokušavam da ti kažem. Sada iskreno, ušao je u sezonu van forme, u slaboj fizičkoj spremi i da bi bio "streč" centar (onaj koji širi igru i izvlači na šut za tri poena), više igra horizontalno, nego vertikalno. Ako si primetio, sada dosta preuzimaju na Jokiću, stavljaju manje odbrambene igrače da ga čuvaju i generalno ne dobija te povoljne duele koje je dobijao prošle godine. Ali, recimo Pol Milsap dobija više prostora.Jokić je moj čovek i uz njega sam!- zaključio je Rouz.

- Ali, gde su ta sva spektakularna dodavanja? Gde je ta magija koju smo dobijali od njega?- upitao je na kraju Džakobi.

Srpski centar ove sezone prosečno beleži 14,9 poena, 10 skokova i šest asistencija i generalno igra ispod proseka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading