Milutinov "odjavio" dva velikana i ostao u Olimpijakosu!

Autor: mozzart sport

Sport

01.12.2019

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški menadžer Marko Jelić je otkrio da je centar Olimpijakosa Nikola Milutinov imao dobre ponude velikih evropskih kluba - Barselone i CSKA.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Nikola Milutinov

Jelić je u opširnom intervjuu za "Mozzartsport" govorio o razvoju karijere srpskog centra.

- Rasli smo zajedno i to je poenta svega što vidite oko nas. To je moja lična karta. Moja filozofija rada usko je povezana za saradnju sa Nikolom. Moram da kažem da Nikola dolazi iz dobre, skladne porodice. To je osnova za sve - razvoj, uspeh, rad... Sa tadašnjim saradnicima vodio sam se jednim bitnim detaljem - trenerom. Iako je bio potpuno fizički inferioran čak i za svoju generaciju, a kamoli za godinu dana starije momke, sa kojima je trenirao- počeo je Jelić za "Mozzart sport" i dodao:

- Talenat je postojao, određeni potezi su se videli i bilo nam je mnogo važno da ima pravog trenera sa kojim će dalje da radi. Nismo imali dilemu, moj veliki prijatelj Žarko Vučurović je u to vreme bio u Hemofarmu i bilo je logično da je to sledeća stanic- rekao je Jelić.

Milutinov je nakon velikog iskustva stečenog u Partizanu, leta 2015. godine odlučio da karijeru nastavi u Olimpijakosu.

- Partizan je veliki klub, organizovan. Kada je odlazio, Nikola je mislio da će ga u Pireju dočekati ista situacija. Međutim, on je tada bio dete koje odlazi od kuće prvi put u životu i to je novi sociološki momenat- rekao je Jelić.

Nakon što se pokazao u dresu grčkih crveno-belih, usledilu su spekulacije o tome ko je sve zainteresovan za srpskog centra.

- Presudio je važeći ugovor koji Nikola ima sa Olimpijakosom. Ovo mu je poslednja godina. Interesovanja uvek ima. Nikola je sazre kao muškarac i kao igrač. Od prošle sezone je eksplodirao, sve su se kockice poklopile. Kao jedan od najdominantnijih, trenutno možda i najdominantniji centar u Evropi, interesovanje je normalna stvar- rekao je Jelić i dodao:

- Imao je letos zvaničnu ponudu Barselone da ga otkupi, kasnije se uključio i CSKA. Olimpijakos je bio taj koji je odlučio da želi da ga zadrži. Nikola nije imao ništa protiv jer se identifikovao sa klubom i Atinom, načinom života- zaključio je Jelić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading