Ludi crnogorski derbi pripao Budućnosti: Mornar pao posle dva produžetka!

Autor:

Sport

30.11.2019

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar 95:92 na gostovanju u Baru u devetom kolu ABA lige.

RepublikaFoto: Photo: Mornar/MEDIA Pro
Mornar - Budućnost

Podgoričani su slavili posle dramatične završnice i dva produžetka i zadržali prvo mesto na tabeli.

Budućnost je imala 13 poena prednosti sredinom poslednjeg perioda, +11 na 2:42 minuta pre kraja, ali je Mornar bukvalno sa dve dobre vratio neizvesnost.

Nidam sa penala i Pulen sa pet poena smanjili na koš razlike pred poslednjih 68 sekundi, da bi posle promašaja Nidama za preokret, Vranješ ukrao loptu Podgoričanima 20 sekundi pre kraja.

Mihajlo Pavićević je tražio tajm-aut, loptu je iz auta dobio Pulen koji je igrao jedan na jedan sa Martinom, promašuje trojku, ali iskusni Markota hvata loptu pod košem i polaže za produžetak u Baru.

Usledila je rezultatska klackalica u prvom produžetku, Nidam se penala 20 sekundi pre kraja poravnava na 87:87, da bi Ivanović promašio floter za pobedu gostiju.

Nastavljeno je u istom ritmu i u drugom produžetku, Markota pogađa trojku za 90:87 za Mornar na tri minuta pre kraja, ali gosti se bolje snalaze u penal završnici i odnose veliku pobedu.

Budućnost je predvodio Kobs sa 19 poena i 5 asistencija, dok je Ivanović dodao 13 poena uz šest proigravanja. Po dabl-dabl zabeležili su Martin sa 15 poena i 10 skokova i Nikolić sa po 10 poena i uhvaćenih lopti.

Mornar je nosio Pulen sa 21 poenom, 6 skokova te po 4 asistencije i ukradene lopte, dok je 19 dodao Nidam. Luković je imao dabl-dabl sa 13 poena i 10 skokova, 12 je dodao Markota uz 7 uhvaćenih lopti, a 10 je ubacio Vranješ.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading