Predsednik Partizana bez dlake na jeziku o dugovanjima, platama igrača, Dušku Vujoševiću...

Autor:

Sport

27.11.2019

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je da je dug crno-belih konstantno ispod 3.000.000 evra i da najveći deo toga odlazi na poreski deo.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

Prema brojkama koje je izneo u razgovoru za Partizanovu televiziju, dug je u odnosu na pre nešto više od dve godine kada je stigao u klub prepolovljen.

- Partizanov dug je poznata tema od prvog dana. Ponoviću tešku cifru od 7.136.000 evra kolika je bilo kada smo došli. Dug je od početka ove sezone ispod 3.000.000 sa poreskim dugom koji uzima veliki deo tog duga. Sada smo u procesu reprogama tog duga, tražimo adekvatno obezbeđenje koje će garantovani državi za taj poreski du, tako da ćemo dobiti veliki "diskaunt" što se tiče kamate, sa grejs periodom od dve godine. Tako da ćemo taj dug plaćati na sedam godina. Taj dug smo nasledili, nismo napravili. Kada smo došli bile su svakakve blokade, od institucija, nekoliko BAT-ova i u 2017. i u 2018. godini. Sada to nije slučaj. Finansije su pod kontrolom to ne mora niko da brine - rekao je Mijailović za klupsku televiziju.

Mijailović je zatim otvorio škakljivu temu dugovanja prema bivšem treneru Dušku Vujoševiću ističući da mu je dobar deo duga otplaćen.

- Dug ka Vujoševiću je bio 2017. godine 400.000 evra. Nešto malo manje, 395.000. Njemu je isplaćeno 210.000 evra, dakle koš 190.000 mu se duguje i isplaćuje mu se mesečno kako se isplaćuje igračima. Sa njim je postignut sporazum, on je neko ko veruje da će dug biti isplaćen. Kada je on bio u bolnici u Istanbulu, imao sam želju i posetio sam ga jer sam tada bio kod Željka Obradovića. Vujošević voli Partizan, često daje savete koje znam delimično i da uvažim jer ima dosta znanja. A da li će doći na neku utakmicu to zavisi od njega. Bio je ranije u klubu, pili smo kafu, ne vidim ništa sporno. On je najtrofejniji trener u istoriji, on je deo Partizana i danas. On je posvećen drugom klubu, radi u drugom klubu, zdravlje mu je na prvom mestu. To kako je on otišao iz kluba ja stvarno nemam ništa sa tim - istakao je prvi čovek crno-belih.

Neizostavna tema su bila i potraživanja Marfin banke, a prvi čovek crno-belih nije želeo da beži od odgovora.

- U istoriji Partizan nisu sve plate isplaćene kao što je to bilo prošle sezone. I menadžmentu i stručnom štabu i ljudima u klubu i igračima. Sem četiri igrača gde imamo slučaj da nisu primili jednu platu zbog sudskih presuda koje su došle u tom momentu - kazao je on dodajući da se plate redovno isplaćuju igračima i zaposlenima u klubu.

Mijailović je potom imao šta da kaže i nesuglasicama sa funkcionerima fudbalskog kluba Partizan.

- Fudbalski klub plaća pojedine novinare da iznose neistine i laži, govore neke gluposti o kolima moje žene.... Ja moram da im kažem da na lageru stalno imam 400 novih automobila i to što oni pričaju su klasične gluposti. Neka donesu jedan dokaz pa da pričamo. Nisam neko ko funkcioniše na način na koji oni funkcionišu, nisam ja plaćen da blatim Partizan - zaključio je predsednik Partizana, Ostoja Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading