Zadar demolirao Cedevita Olimpiju za prvu pobedu u ABA ligi!

Autor:

Sport

24.11.2019

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Zadra su rezultatom 101:63 ubedljivo pobedili Cedevita Olimpiju u 8. kolu ABA lige.

RepublikaFoto: ABA liga/ Zadar/Zvonko Kucelin
Zadar - Cedevita Olimpija

Nema više ekipa bez pobede u regionalnom takmičenju. Zadar je ubedljivim trijumfom nad Cedevita Olimpijom došao do skora 1-7 koliko imaju Mega i Igokea.

Meč je počeo tvrdo, sa jako malim brojem poena i na ulasku u poslednja dva minuta je košem Miler-Mekintajera rezultat glasio 11:11, da bi Zadar tu napravio seriju od 10:0.

Ova serija je Zadranima dala "vetar u leđa", pa su novom serijom 16:7 stigli do 37:18 i bilo je jasno da će samo velikim čudom Cedevita Olimpija izbeći poraz u hali "Krešimir Ćosić" i na poluvremenu je rezultat glasio 45:26.

Zadar se tu nije zaustavio. U trećoj četvrtini su uspeli da dodatno uvećaju prednost, pošto su taj desetominutni period dobili 27:15 na krilima Alena, Mavre i Gilberta i tada je na semaforu pisalo "zastrašujućih" 72:41.

Poslednji period je bio dosta neizvesniji, kada se gleda rezultat u tom periodu. Cedevita Olimpija je jedino tada bila ravnopravan rival i sve što su uspeli da urade jeste da smanje razliku, ali ne i da izbegnu blamažu od "fenjeraša".

Najviše poena ubacio je Ive Ivanov, 22, dok je Dominik Gilbert postigao 20 poena, a Brajon Alen 18. Na drugoj strani, po 11 poena postigli su Kodi Miler Mekintajer, Marko Simonović i Rajan Boutrajt.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading