Partizan pao posle drame u paklu "Morače": Trinkijeri isključen, hladnokrvni Ivanović doneo pobedu Budućnosti!

Autor:

Sport

24.11.2019

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana su poraženi od ekipe Budućnosti u okviru derbija 8. kola ABA lige rezultatom 65:60 posle prave drame u dvorani "Morača".

RepublikaFoto: ABA liga/ Photo: Buducnost VOLI
Detalj sa meča Budućnost - Partizan

Partizan se bolje snašao u prvih deset minuta, pa su sa prednošću od 7 poena otišli na odmor. Od početka meča se brzo igralo u Morači, odbrane su bile kvalitetne, a crno-bele nije služio šut sa distance što su nadomestili Miletić i Veličković pod košem.

Nije prošao ni minut druge četvrtine, a Nikola Ivanović je već naterao Andreu Trinkijerija da zove tajm- aut, vezao je 5 poena, Ilić je dodao za izjednačenje na startu drugog perioda. Par minuta je vladala rezultatska klackalica, a onda su crno-beli napravili osetniju prednost sa kojom su otišli na veliki odmor.

Budućnost je u prvom poluvremenu pogodila samo 2 trojke, Partizan samo jednu, ali je bolje kombinovao i na poluvremenu zasluženo vodio sa 37:29.

Gledali smo egal treću četvrtinu iz koje je Partizan izašao sa poenom prednosti 52:51.

U poslednjem kvartalu je bilo dosta tenzija. Postignut je jako mali broj poena, a sudije su imale nekoliko sumnjivih odluka, u toj završnici se domaći tim bolje snašao, dobio je poslednji kvartal sa 14:8.

RepublikaFoto: Starsport

Nikola Ivanović je posle ofanzivnog skoka na 28 sekundi pre kraja pogodio za 62:60. Vil Mozli je napravio faul u napadu, trener Partizana Andrea Trinkijeri je dobio tehničku grešku, pa je morao da napusti dvoranu jer mu je to bila druga tehnička greška na meču.

Skot Bamfort je pogodio slobodno bacanje za 63:60, nedugo zatim i dva slobodna bacanja posle prekršaja, za pokazalo se konačnih 65:60.

Partizan sada ima skor od 5 pobeda i 3 poraza i nalazi se na deobi četvrtog mesta regionalnog takmičenja.

Najefiksaniji je bio Džastin Kobs sa 14 poena, a po 12 su postigli Martin i Ivanović. Novica Veličković na drugoj strani bio je najefikasniji sa 11 poena, dok su po 8 imali Mozli i Tomas.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading