(VIDEO) Domaći teren i Amerikanci presudili: Mornar rutinski protiv Zadra u Baru!

Autor:

Sport

17.11.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Mornara iz Bara upisala je i četvrtu pobedu u regularnom delu takmičenja u ABA ligi i to protiv Zadra od 95:86. Ovom pobedom crnogorski tim ostaje nadomak plej-of zone, a samim tim se nastavlja i njihov san o plasmanu u top četiri na kraju sezone. Loši Zadar ni posle sedam odigranih utakmica ne zna za trijumf na Jadranu, a posle neuspeha u dovorani Topolica ostaju zakucani na samo dno ABA ligaške tabele.

RepublikaFoto: Cibona/Ivan Santro
Derek Nidam

Pružili su Zadrani otpor na ovom meču Baranima u onoj meri u kojoj su to mogli. Na poluvremenu su imali samo tri poena manjka (49:46), ali ih je presekla serija domaćina od 5:0 u uvodnih dva minuta treće četvrtine kada se Mornar odlepio na plus osam (54:46).

Na četiri minuta pre kraja utakmice Barani su stigli i do prve dvocifrene prednosti od 62:52 što je značio i definitivan kraj svih nada za goste.

Iako su u mnogim statističkim kategorijama timovi bili uglavnom izjednačeni na kraju je presudio bolji šut za dva poena domaćeg tima 58 naspram 48 odsto.

Najbolji pojedinac na terenu bio je definitivno Džejkob Pulen. Sjajni plej Mornara ubacio je 20 poena uz četiri skoka, devet asistrencija i dve ukradene lopte.

Najefikasniji u redovima Barana bio je Derek Nidam sa 21 košem, a dvocifreni su bili i Milko Bjelica sa 13 te Markota sa 12 poena.

Na drugoj strani Martin Junaković je ubacio 19 poena, dok je Domagoj Vuković dodao 16 za neubedljive Zadrane.

U sledećem kolu Barane očekuje gostovanje u Beogradu protiv Crvene zvezde, dok Zadrani dočekuju Cedevita Olimpiju.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading