Legenda Bostona i NBA lige posle 44 godine primila prsten Kuće slavnih!

Autor:

Sport

16.11.2019

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni bivši NBA košarkaš, 85-godišnji Bil Rasel konačno je dobio prsten namenjen članovima košarkaške Kuće slavnih u Springfildu, čak 44 godine nakon što je postao "hol of fejm" igrač.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bil Rasel

On je pre više od četiri decenije (1975) odbio da prisustvuje ceremoniji jer je mislio da ne treba on da bude prvi tamnoputi igrač koji treba da postane deo Kuće slavni.

Stoga je spomenuo Čaka Kupera koji je 1950. godine postao prvi afroamerički košarkaš draftovan u NBA.

Rasel je osvojio 11 prstenova namenjenih šampionu najjače američke lige između 1957. i 1969. godine, od čega je poslednje tri godine proveo i kao igrač i kao trener Seltiksa.

Tako je ušao u istoriju sadašnje NBA i kao prvi afroamerički trener u nekoj od profesionalnih liga u Sjedinjenim Državama.

- Na svečanosti na kojoj su bili moja supruga i bliski prijatelji, Alonzo Morning, En Majers, Bil Volton i drugi, prihvatio sam prsten košarkaške Kuće slavnih - potvrdio je Rasel.

On je u karijeri ubacio 14.522 poena i upisao 21.620 skokova i 4.100 asistencija, a vlasnik je i američke predsedničke medalje za slobodu od 2011. godine, za dostignuća u košarci. Pet puta je tokom karijere bio najkorisniji igrač lige, 12 puta je bio ol-star, a ima i pregršt drugih priznanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading