Rovovska borba i poraz crveno-belih: Zvezda ispustila pobedu, Asvel slavio u produžetku!

Autor:

Sport

15.11.2019

17:41 >> 20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u 8. kolu Evrolige od Asvela rezultatom 72:74 posle produžetka.

RepublikaFoto: Starsport
Ostali bez dobijenog meča... Košarkaši Crvene zvezde

Izabranici Andrije Gavrilovića nisu briljirali u napadu, odbrambeno je to izgledalo bolje, ali je na kraju ispuštena pobeda i kriza se nastavlja.

Ekipa su veoma sporo ušle u utakmicu i posle dva minuta rezultat na semaforu bio je 0:0. Timovi su polako hvatali ritam, a Zvezda sredinom četvrtine, na pogon Brauna, uspeva da dođe do prednosti.

ASVEL je imao odgovor i preko raspoloženog Džekirija mučili su šampiona Srbije. Gosti iz Francuske dobro finiširaju deonicu i Zvezda na pauzu odlazi sa +2, 16:14.

Ključ je bio u tempu igre. Čim je Zvezda malo ubrzala, uvećala se i razlika. Košem Brauna crveno-beli došli su maksimalnih +10 (36:26), međutim loša igra u poslednja dva minuta koštaće ih boljeg rezultata.

Šampion Francuske predvođen Dejvidom Lajtijem uspeva da smanji zaostatak i da na poluvreme ode sa "samo" -4, 36:32.

Foto: Starsport
RepublikaFoto: Starsport
U neverici... Ognjen Dobrić
Zvezda je bolje otvorila treću četvrtinu, trojkom Berona razlika je otišla na +9 (41:32), međutim onda je usledio jedan od brojnih padova. ASVEL pravi seriju i ubrzo dolazi do izjednačenja.

Do kraja četvrtine crveno-beli su povratili prednost i pred poslednju deonicu otišli su sa +7, 54:47. Tokom četvrte četvrtine činilo se da će Zvezda uspeti da slomi otpor gostiju, ali to se nije desilo.

Odigrana je veoma loša deonica, svega 11 postignutih poena i ASVEL je završnici uspeo da uhvati priključak. Zvezda nije uspela da poentira u poslednja tri minuta i odlazimo u produžetak.

Tamo se igralo koš za koš, a ključan koš postiže ko drugi nego sjajni Džekiri. Nigerijac na 27 sekundi do kraja spušta loptu u koš za 72:73. Crveno-beli imali su napad za pobedu, ali se Braun spetljao i loše dodao loptu do Berona koji nije uspeo da je iskontroliše.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Odmah je usledio faul Brauna nad Džekirijem, koji na tri sekunde do kraja pogađa jedno od dva bacanja. Za kratak period šampion Srbije nije uspeo da poentira i pobeda odlazi u ruke ASVEL.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

CRVENA ZVEZDA - ASVEL 72:74 (36:32)

PRODUŽECI

5. minut - Davidovac je nekako ugurao loptu u koš, Zvezda ima minimalnu prednost. Sjajno su se snašli košarkaši Asvela, Džekiri vraća prednost Francuzima. Očajan napad Bruna, spetljao se Zvezdin Amerikanac, Asvel pred pobedom. Džekiri je pogodio jedan penal, a Gist nije uspeo da donese Zvezdi novi produžetak, pobeda Asvela 72:74.

4. minut - Davidovac je iznudio faul posle promašaja Dobrića, siguran oba puta. Džekson nije pogodio težak šut. 70:71.

3. minut - Braun je pronašao Fajea, a ovaj je promašio trojku iako je bio usamljen. Džekson pogađa. Dva slobodna Bacanja za Berona, Amerikanac polovičan sa linije penala. Žan-Šarl pogađa oba bacanja. 68:71.

2. minut - Dve rampe Gist dobija u jednom napadu, poeni Džekirija. 67:67.

1. minut - Gist promašuje oba slobodna bacanja. Braun je sjajno blokirao Džekirija, a onda izmislio koš na drugoj strani. 67:65.

IV ČETVRTINA

10. minut - Ne pogađa Beron za tri iz teške pozicije. Nije pogodio Tejlor sa devet metara, ali je Žan-Šarl uhvatio ofanzivan skok i iznudio faul. Francuz pogađa oba slobodna bacanja, nerešeno. Gavrilović traži tajm-aut na 15 sekundi do kraja. Pogodila je Zvezda, ali je isteklo vreme za napad. Asvel ima šansu za pobedu. Ne pogađa Tejlor, produžeci! 65:65.

9. minut - Lako je Žan-Šarl nadigrao Zvezdinu odbranu i poentirao, Gavrilović reaguje tajm-autom. Čeka nas neizvesna završnica. Gist ne pogađa, ali Lazić iznuđuje mrtvu loptu. Nije uspeo kapiten Zvezde da iznudi napad za svoj tim. Dobra odbrana crveno-belih, istekao je napad Asvela. 65:63.

8. minut - Prvi poeni Brauna u drugom poluvremenu, važan koš omalenog Amerikanca. Sada trojku i Tejlor pogađa, Asvel se ne predaje. Očajan pokuašaj Odža u nivou amatera. 65:61.

7. minut - Kratak Braun. Žan-Šarl pogađa za tri, njegova druga trojka, a pre ovog meča postigao je samo tri u sezoni Evrolige. 63:58.

6. minut - Greši Maledon. Odžo ponovo fauliran. Centar iz Nigerije ovog puta ne maši nijedan penal. Tejlor pravi faul u napadu nad Lazićem. Odžo ne uspeva da pogodi. Ne pogađa ni Žan-Šarl. 63:55.

5. minut - Sjajni Džekiri precizan sa poludistance. Davidovac ne pogađa iz velike daljine. Ispravio je to Davidovac dobrom odbranom, koja je rezultovala greškom Asvela. Odžo je iznudio faul Džekirija, i pogađa jedno od dva slobodna bacanja. 61:55.

4. minut - Još jedan promašaj Džeksona. Beron sa osam metara daje novu trojku, tajm-aut Mitrović. 60:53. 

3. minut - Ostao je sam Beron i pogodio za tri. Isforsirao je Džekson i promašio za tri. Gist ne pogađa zicer. 57:53.

2. minut - Sjajan napad Zvezde i dobar protok lopte, ali promašaj Dobrića za tri. Bako poentira. Težak promašaj Tejlora. 54:53.

1. minut - Pobegao je Tejlor Zvezdinog odbrani i došao do lakih poena. Prekid zbog problema sa semaforom. Utakmica je nastavljena greškom Brauna. Smešan faul sudije dosuđuju, pa Džekson pogađa oba penala. 54:51.

III ČETVRTINA

10. minut - Početnička greška Davidovca i poeni za Džekirija. Beron greši u koracima, naseo je Amerikanac. Džekson nije pogodio za tri. Braun nije poentirao, ali ga je ispravio Dobrić, pa Zvezda vodi sa 54:47 pred poslednjih deset minuta borbe.

9. minut - Greši Džekiri, a onda uzvraćaju i košarkaši Zvezde, odnosno Faje faulom u napadu. Tejlor ne pogađa za tri. 52:45.

8. minut - Lopta izlazi iz koša Davidovcu posle šuta za tri. Neshvatljiva greška Lomasa. Lepa akcija Gista i Berona i poeni za Bilija. Lepo se snašao Dobrić u kontri, tajm-aut Mitrović. 52:45.

7. minut - Lomas poentira uz faul zakasnelog Lazića, ali ne daje i dodatan penal. Promašio je Gist za tri. Faje je sjajnp uzeo loptu Lomasu. 48:45.

6. minut - Važna trojka Branka Lazića. Zvezda je imala priliku za lake poene u kontri, ali je Braun očajno reagovao. Asvel greši, pa Lazić promašuje trojku, ali je Faje skočio u napadu i iznudio faul. Lazić pogađa sa poludistance. 48:43.

5. minut - Faje oba puta precizan sa penala. Neverovatan pogodak Maledona za dva uz zvuk sirene. 43:43.

4. minut - Pogađa i Kaudi za tri, Gavrilović traži tajm-aut. Loš šut Lazića za tri. Žan-Šarl ima dva slobodna bacanja i pogađa jedno. Težak promašaj Fajea za tri. 41:41.

3. minut - Trojka Maledona. Ekspresan odgovor Asvela. Greši Braun. 41:37.

2. minut - Sjajna blokada Simanića. Trojka Berona! Žan-Šarl lagano poentira posle dodavanja Maledona. 41:34.

1. minut - Kuzmić blokiran. Džekson neprecizan za tri. Simanić poentira posle sjajnog dodavanja Lorenca Brauna. 38:32.

II ČETVRTINA

10. minut - Neverovatni Džekiri ugurava loptu u koš posle novog skoka u napadu. Ne pogađa Braun, Zvezda posle 20 minuta vodi sa 36:32.

9. minut - Sjajni Braun nastavlja da zatrpava koš rivala. Žan-Šarla je faulirao Lazić, Francuz polovičan sa linije penala. Trojka Lajtija, tajm-aut Gavrilović. 36:30.

8. minut - Lorenco Braun posle karambola poentira. Lepo se snašao i pogodio Edvin Džekson. Odžo polovičan sa linije penala posle faula Kaudija. 34:26.

7. minut - Gist nije uspeo da poentira. Nua pogađa trojku. Odžo je iskoristio snagu i pogodio preko Nue. 31:24.

RepublikaFoto: Starsport

6. minut - Faje ne uspeva da pogodi trojku, na drugoj strani fantastična blokada Gista. Braun naskače i pogađa za dva, tajm-aut Asvel. Još jedna greška francuskog šampiona. 29:21.

5. minut - Davidovac precizan za tri poena. Džekson promašuje sa poludistance. 27:21.

4. minut - Džekson pogađa za dva, Gavrilović reaguje tajm-autom. Pogađa težak šut za dva Čarls Dženkins. A, onda ukradena lopta i lagani poeni u kontri Dobrića. Lomaš precizan iz veoma teške pozicije. 24:21.

3. minut - Dve rame na obe strane,  a onda i dva promašaja za tri. 20:17.

2. minut - Loš napad Asvela posle tajm-auta. Prvo je pogrešio Asvel, a onda je usledio očajan pas Gista. Džekson pogađa trojku. 20:17.

1. minut - Gist pogađa dva penala na startu drugog perioda. Greši Maledon u vođenju lopte. Sjajan prodor Davidovca i novi poeni. Tajm-aut traži Zvjezdan Mitrović. 20:14.

I ČETVRTINA

10. minut - Lepo se snašao i upisao prve poene Davidovac. Ofanzivni skok i zakucavanje Žan-Šarla. Gist pogađa u poslednjim sekundama četvrtina, Zvezda vodi posle prvih 10 minuta sa 16:14.

9. minut - Žan-Šarl pogađa uz faul Simanića, precizan je Francuz i sa linije penala. Loš potez Berona. Maledon ne pogađa trojku. 12:12.

8. minut - Sjajan prodor i novi poeni za Brauna. Džekiri poentira uz faul posle ofanzivnog skoka. Pogodio je Nigerijac i dodatno slobodno bacanje.

7. minut - Lazić pogađa trojku ovog puta. Poeni za Žan-Šarla. Kuzmić neprecizan posle ofanzivnog skoka. 10:6.

6. minut - Džekiri je uhvatio loptu u napadu i iznudio dva slobodna bacanja. Nije pogodio nijedno. Sjajno se snašao Braun i pogodio uz faul. Pogađa i dodatan penal. Lazić je sjajno ukrao loptu, ali je u nastavku akcije na pas Brauna promašio šut za tri poena. 7:4.

5. minut - Bili Beron sa linije penala maksimalan. Neverovatan skok i kucanje Džekirija. Beron nije pogodio iz teške pozicije. 4:4.

4. minut - Beron posle tri minuta igre ubacuje prve poene. Džekiri uzvraća na drugoj strani. 2:2.

3. minut - Lajti ne uspeva da ubaci trojku. Neverovatno, i dalje čekamo na prvi koš. Još jedan promašaj Lajtija.

2. minut - Treća greška Asvela posle dva nepuna minuta igre. Braun ne pogađa trojku i dalje nema poena u Areni.

1. minut - Tri greške na startu meča, bez poena.

Krenula je utakmica u Štark areni, srećno crveno-belima.

18:50 - Košarkaši Zvezde su spremni za okršaj sa francuskim šampionom

 

 

18:40 - Zvezda oslabljena.

Srpski i regionalni šampion će na meču protiv Asvela biti bez Perperoglua, Čovića i Derika Brauna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading