"Orlice" nisu blistale, ali su savladale Tursku na startu kvalifikacija!

Autor:

Sport

14.11.2019

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašice Srbije savladale su selekciju Turske 59:56 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

RepublikaFoto: Starsport
Važna pobeda srpskih košarkašica

Izabranice Marine Maljković su odigrale ispod novoa evropskih šampionki, ali su dobrom odbranom stigle do važne pobede.

"Orlice" su mnogo oscilirale, loše šutirale i često grešile, lako su ispuštale +9 i +10, da bi na kraju odlučila sjajna odbrana Aleksandre Crvendakić i promašaji Turske za tri poena.

Srbija je imala tri košarkašice sa dvocifrenim učinkom, a najefikasnija je bila Nikolina Milić sa 17 poena uz 5 skokova.

Sjajna je u najtežim trenucima bila Ana Dabović koja je meč završila sa 16 poena uz po 4 skoka i asistencije, dok je Crvendakićeva dodala 14 poena uz 6 uhvaćenih lopti.

Tursku je predvodila naturalizovana Britanka Kvanitra Holingsvort sa 17 poena i 7 skokova, jedina sa dvocifrenim učinkom u gostujućoj selekciji.

Srbija u narednom meču gostuje selekciji Albanije za tri dana. Četvrti član Grupe E je reprezentacija Litvanije.

RepublikaFoto: Starsport

Srbija je loše počela meč u Hali sportova, nije služio spoljni šut "Orlice" (0/5), ali su Crvendakićeva i Milićeva postigle 12 od prvih 13 poena i održavale naš tim u egalu sa Turkinjama (13:15).

Usledio je još gori start drugog perioda, tri i po minuta bez koša, ali Turkinje to nisu iskoristile jer su u istom periodu poentirale samo jednom.

Konačno ovaj post okončava Ana Dabović prvom trojkom za Srbiju na meču, a za njom sa dostance poentira i Butulija za ekspresan preokret (19:17).

Ovo je pokrenulo ceo tim uz vođstvo Dabovićeve koja povećava na 25:19, ali nizom nerezonskih napada Srbija omogućava Turskoj da se vrati u egal pred poluvreme (27:25).

Ipak, naš tim nastavlja u dobrom ritmu na startu drugog poluvremena, Crvendakić, Dabović i Milić donose maksimalnih +9 (35:27), ali srljanje u napadu je opet bili kontraprodukvitno pa Turkinje serijom trojki stižu do potpunog egala (39:39) pred kraja perioda.

RepublikaFoto: Starsport
Marina Maljković

Nakon tajm-auta Maljkovićeve opet je na scenu stupila Dabovićeva i sa pet uzastopnih poena vratila Srbiji razliku (44:39) pred odlučujući kvartal.

Nakon dobre timske odbrane, Crvendakićeva i Krajišnik donose Srbiji prvu dvocifrenu prednost na meču (53:43), šest minuta pre kraja susreta.

Ali treći put na meču naš tim gubi koncentraciju u trenucima kada može da prelomi duel i Turska se opet vraća, koševima Čakir, Holingsvort, Javuz i Čanitez potpuno poravnava rezultat na 55:55 pred poslednja dva minuta.

Međutim, Srbija opet "zateže" odbranu, Milić i Bruks donose 59:56, da bi Crvendakićeva sjajnom odbranom sprečila Holingsvort da smanji na pola koša zaostatka.

Srbija ne uspeva da zadrži loptu, ali su i Turkinje bile neorganizovane, ne pogađaju trojku iz forsirane pozicije u poslednjem napadu i "Orlice" slave pobedu u Hali sportova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading