Čudo se dogodilo: Budućnost pobedila u Evrokupu!

Autor:

Sport

12.11.2019

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti ostvarili su prvu pobedu u Evrokupu. U sedmom kolu, posle šest poraza na jednu loptu, šampion Crne Gore je kao gost pobedio Trento sa 76:69.

RepublikaFoto: Budućnost VOLI
Prva pobeda Podgoričana u EK

Podgoričani imaju skor 1-6. Trento je ostao na tri pobede, koliko imaju Gdinja i Oldenburg. Plasman u TOP 16 fazu Evrokupa je miljama daleko, ali treba se boriti sve dok postoji nada, a do kraja su ostala još tri kola. Mnogo toga zavisi i od ostalih rezultata. U sredu igraju Oldenburg i Galatasaraj, odnosno Unikaha i Gdinja. Budućnosti bi odgovarale pobede Galatasaraja i Unikahe.

Izabranici Petra Mijovića su u Italiju otišli odlučni u nameri da se bore za pobedu, za ugled kluba, za sopstvenu reputaciju. Nije sve išlo kako su zamislili u prvom poluvremenu, ali jeste u nastavku u kojem su odigrali odlično. Kod Trenta, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džejms Blekmon sa 16, Rašard Keli sa 12 i Aron Kraft sa 10 poena.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti bili su Hasan Martin sa 18, Danilo Nikolić sa 13, Martinš Mejers sa 11 i Nikola Ivanović sa 10 poena.

Izabranici Petra Mijovića bili su ravnopravan rival do sredine prve deonice. Vodili su sa 9:8, a zatim su potpuno stali. Nekoliko grešaka, nekoliko lako primljenih poena i za tili čas italijanski Trento je pobegao na 16:9, a ovaj period igre dobio sa 22:13. Trener Mijović je rotacijama u sastavu tima pokušavao da pronađe petorku koja će uspeti da uspostavi ravnotežu do kraja prvog poluvremena.

Međutim, Italijani su ljubomorno čuvali stečeni kapital. Na kraju prvog poluvremena na semaforu je pisalo 41:33. Džejms Blekmon je briljirao u sastavu Trenta sa 14 poena, pet skokova i dve asistencije, a dobro su mu asistirali, Rašard Keli sa osam poena i pet skokova i bivši igrač Budućnost Aron Kraft sa šest poena i tri asistencije. S druge strane, Danilo Nikolić je sa 11 poena održavao Budućnost u igri. Džastin Kobs, Nikola Ivanović i Skot Bamfort su u prvom poluvremenu, zajedno postigli sedam poena. Budućnost je za tri poena šutirala 2-10, a za dva 10-23, imala je tri izgubljene lopte i tri prošamešena slobodna bacanja. Trento je imao i pet skokova više u odnosu na šampiona Crne Gore.

Treće deonice je donela potpuno drugačiju sliku i situaciju na parketu. Budućnost je igrala izuzetno agresivno u odbrani, svi prilazi košu sa bili zatvoreni, kao i pozicije za otvorene šuteve. S druge strane, Danilu Nikoliću su podršku pružili Džastin Kobs, Hasan Martin i Nikola Ivanović pa su Podgoričani poveli sa 46:45.

Italijani su u ovom periodu delovali nemoćno, a laki poeni Budućnosti su se nizali kao na traci, pa je atmosfera u dvorani na tri minuta pre kraja treće deonice bila pozorišna, jer je tim iz Podgorice vodio sa 56:45. Sve je izgledalo još bolje uoči poslednje četvrtine, jer je Budućnost imala kapital od 15 poena – 64:49 i delovalo je da sigurnim koracima ide ka prvoj pobedi u Evrokupu.

Tako je i bilo. Budućnost je kontrolisala dešavanja na parketu tokom poslednjeg kvartala, mirno je privela meč kraju. Vremena za odmor kada je Budućnost u pitanju nema, jer već u subotu, Podgoričane očekuje gostovanje Igokei u Laktašima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading