Nikola zapušio usta kritičarima: Jokić košem za pobedu srušio Filadelfiju posle nezapamćenog preokreta!

Autor:

Sport

09.11.2019

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Filadelfiju 76erse 100:97.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je možda i najbolju utakmicu ove sezone, u kojoj je na sekundu do kraja postigao pobedonosni koš.

Ekipa iz Kolorada gubila je tokom čitavog meča, na početku poslednje deonice imali su zaostatak od 21 poena, ali su u završnici uspeli da se vrate i da košem Jokića dođu do pobede.

Srpski centar prethodno je imao veliku ulogu u samom povratku postigavši neke važne poene u poslednjim minutima, ali to nije bilo dovoljno da Denver u 48. minutu ima prednost.

Posle koša Džamala Marija, Nagetsi su bili na svega -1, a kako je Horford promašio trojku na 15 sekundi do kraja, domaći tim je imao poslednji napad na meču.

Lopta je išla na Jokića, on ju je dodao do Milsapa koji nije mogao da završi pod obručem. Izvukao se iz reketa i vratio ju je do Nikole, koji je iz teške pozicije, verovatno i uz faul, pogodio za opšte oduševljenje u Pepsi centru.

Do kraja je bilo ostalo dve sekunde i Filadelfija je i dalje imala šansu za pobedu. Zamisao je bila da lopta dođe do Embida, što su igrači 76ersa i pokušali, međutim centar iz Kameruna napravio je faul u napadu odgurnuvši Jokića i lopta je pripala Denveru.

Srpski košarkaš je tako sa dva sjajna poteza doneo vrlo važnu pobedu Nagetsima. On je meč završio sa 26 poena (10/22), 10 skokova, šest asistencija, dve ukradene lopte i dve blokade.

Odlično je odigrao i Džamal Mari (22p, 6sk, 11as), kao i Vil Barton (20p i 7sk), dok je dvocifren bio i Pol Milsap sa 15 i osam skokova.

U poraženom timu Džoel Embid imao je 19 poena i 15 skokova, ali i osam izgubljenih lopti i šest faulova, dok su po 13 postigli Tobajas Heris i Raul Neto.

Denver sada ima skor od 6/2, a Filadelfija 5/3.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading