Cibona sa -17 stigla na -2, ali Zvezda na kraju ubedljivo trijumfovala!

Autor:

Sport

03.11.2019

18:51 >> 18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu na gostovanju sa 86:72 i tako se probili na peto mesto na tabeli ABA lige.

RepublikaFoto: ABA liga
Sjajna igra Čovića u prvom poluvremenu

Ekipa Crvene zvezde je sjajno krenula u meč sa Cibonom, povela je, ali je Cibona uspela da se vrati u meč, Pri rezultatu 16:10 izgledalo je da su se crveno-beli odlepili, ali posle tajmauta Ivana Velića Cibosi su se opet vratili i na kraju prvih 10 minuta bilo je nerešeno.

Posle prve četvrtine pune preokreta Zvezda je uspela da se odvoji u drugoj četvrtini pre svega usled sjajnog šuta. Čovič i Dženkins su pogodili trojke i doneli prednost crveno-belima. 

Na kraju se na poluvreme otišlo sa prednošću Zvezde od 8 poena.

U trećoj četvtini Crvena zvezda je igrala stabilnije i vrlo brzo je stekla stabilnu dvocifrenu prednost. Nastavio se nestvaran šut sa distance, trojke su ulazile i crveno-beli su pred poslednjih 10 minuta imali prednost od 12 poena.

Imala je Crvena zvezda +17 na startu četvrte četvrtine, ali onda je šut stao crveno-bele. Cibona je vrlo strpljivo igrala i uspela da iskoristi lošu igru protivnika i vratila se na samo -2 serijom od 16:2. Ipak Lorenco Braun je ulaskom u igru sa pet poena zaredom uspeo da vrati Zvezdi mirnoću u igru. 
Stratos Perperoglu je bio siguran sa linije slobodnih bacanja i gosti su na kraju uspeli da privedu ovaj meč kraju.
 

Stratos Perperoglu je kod Zvezde imao 15, Filip Čović 14, a Bili Beron 13 poena. Kada je Cibona u pitanju Bundović je imao 15, a Kovač 14 poena.

IV ČETVRTINA:

10. minut: Beron takođe promašuje za tri, ali Ramljak baca loptu u ruke Čarlsu Dženkinsu. Trojka Berona za kraj i konačan rezultat je 86:72.

9. minut: Promašuje Beron za dva, ali Kuzmić hvata tu loptu i fauliran je ispod koša. Promašuje prvo, ali pogađa drugo bacanje. 

Roberto Kovač opet promašuje za tri. 

8. minut: Rebec nastavlja da promašuje, ali sa druge strane takođe nema poena. Na kraju Kovač pravi faul nad Perperogluom. Sa linije slobodnih bacanja iskusni Grk vraća dvocifrenu prednost gostima 82:72.

Kovač promašuje trojku. 

7. minut: Braun gubi loptu, Rebec polaže i sada je 75:72! Faul Rebeca! Pogađa trojku Lorenco Braun - 78:72. Perperoglu krade loptu, baca je Braunu koji polaže za 80:72. Tajmaut za Velića. 

6. minut: Promašuje trojku Bundović, a potom pravi faul nad Kuzmićem. Perperoglu promašuje za tri, ali i Rebec promašuje prodor. 

Loš šut Filipa Čovića, a onda faul Dženkinsa nad Robertom Kovačem na šutu za tri poena. Smanjuje Kovač na -5!

5. minut: Faul Filipa Čovića. Budnović u mis meču protiv Čovića pogađa za dva. Faul u napadu Ognjena Dobrića. 

4, minut: Ne postiže Kuzmić poene ispod koša, ali to ne polazi za rukom ni Prkačinu. Gubi loptu Faje, Kovač pogađa trojku i Gavrilović traži tajmaut!

Neverovatan pogodak Perperoglua vraća Zvezdu na +10.

3. minut: Rebec prodorom prolazi Kuzmića i pogađa za 73:60. Promašuje Čović trojku, a Prkačin pogađa ispod koša Zvezde za 73:62. 

2. minut: Zakucava Faje u kontri i Velić mora da traži tajmaut. još jedan faul u napadu Džejmsa Gista. Potom faul Filipa Čovića u odbrani.

1. minut: Pogađa Čović slobodno bacanje na startu zbog tehničke za Ivana Velića, Potom Gist pogađa za dva za 71:56. Rebec promašuje za tri!

III ČETVRTINA: 

10. minut: Još jedan promašaj Rebeca i opet skok u napadu za Cibonu. Promašaj, a onda u kontri faul nad Gistom. Pogađa oba bacanja za novih +11 za Zvezdu. 

Još jedan faul nad Bundovićem ispod koša. Pogađa jedno bacanje za -10. Izblokirao je Rozić Fajea, Pogađa Džejms Gist i sada je 68:;56. 

9. minut: Krade Faje loptu Prkačinu, sa druge strane Gist ne pogađa ispod koša. Kovač vraća Cibonu u igru trojkom. Sve promašuje Perperoglu i kvari svoje procente. 

8. minut: Nestvaran šut Zvezde se nastavlja, sada je 64:50 posle još jedne trojke Perperoglua. Pravi Perperoglu faul nad Bundovićem. 

Pogađa jedno bacanje Bundović - 64:52. Promašaj Perperoglua za dva.

7. minut: Ističe napad Ciboni, a Džejms Gist blokira Katića u prodoru. Perperoglu je fauliran i pogađa oba bacanja, sada je +13 za Zvezdu. Rebec sjajno asistira Bundoviću koji pogađa zicer ispod koša - 61:50.

6. minut: Toni Katić precizan za 3 - 57:48. Faul u napadu ove večeri lošeg Džejmsa Gista. Faul Bilinovca,a posle protesta i tehnika greška za njega. Tri slobodna bacaja za Crvenu zvezdu i kraj utakmice za Bilinovca. 

Pogađa dva slobodna bacanja Beron i sada je 59:48. 

5. minut: Faul nad Ramljakom i on dodatno smanjuje prednost Zvezde. Sada je 54:43. Šta je pogodio Filip Čović! Trojka iz nemoguće pozicije za 57:43.

Bundović sjajno okreće Gista ali promašuje zicer. Filip Čović loš u prodoru. 

4. minut: Pogađa Kuzmić poludistancu, sada je +14. Faul nad Prkačinom i mladi krilni centar ide na liniju penala. Tajmaut ivana Velića.

Posle tajmauta pogađa Prkačin oba bacanja, posle njega poene daje i Bundović i Cibona je opet na jednocifrenom minusu. 

3. minut: Novi poeni Cibone u tranziciji, Ramljak smanjuje na 48:39. Faul Bilinovca nad Beronom. Beron se otvara i sada je 51:39. Još jedan promašaj Prkačina ta tri, onda faul nad Ramljakom. On promašuje oba bacanja.

2. minut: Faulira Prkačina Faje. Kuzmić hvata živu loptu Katiću, a onda Faje postiže trojku 48:37. Ne vraća trojku Prkačin, Bundović hvata loptu ali ne postiže ispod koša poene. 

1. minut: Faul Kuzmića, Bundović pogađa dva slobodna bacanja i sada je 43:37. Sada faul Bundovića nad Kuzmićem. Promašaj Berona sa poludistance, a onda opet faul Bundovića nad Kuzmićem. 

Sada faul Ramljaka nad Lazićem. Sjajan pas za Fajea koji zakucava za +8 za Zvezdu.

II ČETVRTINA:

10. minut: Katić promašuje za tri, a Simanić ne pogađa iz prodora. Novačić sada pogađa trojku i Cibona prilazi na -5. Tajmaut za Zvezdu.

Trojka Čovića za kraj četvrtine! 

9. minut: Novačić ne pogađa za tri iako je otvoren i onda faul nad Kuzmićem u borbi za skok. Loš pas Čovića za Kuzmića i 10. izgubljena lopta Zvezde. Novačić pogađa šut iz raskoraka za 39:32. 

Faul nad Čovićem i dva slobodna bacanja za Filipa Čovića. Postiže samo jedan poen sa penala Čović i sada je 40:32. 

8. minut: Rebec promašuje trojku, a onda trojka Filipa Čoviča za rekordnih 36:28. Smanjuje rezultat Ljubičić lakim poenima ispod koša. Još jedna trojka Čovića za +9!

7. minut: Faul Jovanovića nad Rebecom. On pogađa jedno bacanje, onda se Jovanović i Dobrić sudaraju i poklanjaju loptu Ciboni. Rebec pogađa u prodoru i sada je 30:28. 

Još jedna trojka Dženkinsa! 

6. minut: Još jedna trojka Dženkinsa i opet +5 za Zvezdu. Rebec opet promašuje ceo koš, a Kovač faulira Čovića. Tajmaut za Ivana Velića. Perperoglu baca loptu Zvezdi u ruke, potom greška Cibone, pa koraci Ognjena Dobrića. 

5. minut: Perperoglu pogađa još jedan težak šut 27:23. Neverovatno težak šut pogađa Kovač 27:25. 

4. minut: Čović promašuje polagaje, ali Faje je fauliran posle skoka u napadu. Pogađa oba bacanja Senegalac i Zvezda je na +5. Kovač vraća Cibonu trojkom 25:23. Promašuje trojku Čović, a potom imamo katastrofalan promašaj Rebeca.

 

 

3. minut: Bundović promašuje za tri, potom asistencija Čovića za trojku Dženkinsa - 23:20. Rebec promašuje za tri. 

2. minut: Marin Rozić ne postiže poene posle prodora, a Jovanović je potom fauliran ispod koša Cibone. Jovanović potom komplikuje ispod koša. 

1. minut: Pravi Gist faul nad Bundovićem, koji donosi prednost Ciboni 20:18. Faul u napadu Džejmsa Gista. Krade Faje loptu Katiću, a Perperoglu izjednačuje 20:20.

I ČETVRTINA: 

10. minut: Posle dva pogođena bacanja je opet nerečeno. Perperoglu pogađa iz izolacije za 18:16. Bundović ispod koša izjednačuje. 

Nerešeno je na kraju prve četvrtine.

9. minut: Nabacio je loptu za Gista Čović i zakucao je za 16:10. Rozić promašuje zicer, a onda Prkačin asistira za Bundovića 16:12. Filip Čović gubi loptu i sada je posle kontre 16:14. 

Faul Fajea u skoku i posle slobodnih bacanja Cibona može da izjednači.

8. minut: Nema poena Rozića, lopta za Zvezdu. Sjajan pas Gista za Berona, on završava na drugom obruču za 14:10. Promašuje Ljubičić ispod koša za Cibonu. 

7. minut: Ne pogađa flouter Lorenco Braun, ali Kuzmić hvata loptu i fauliran je. Centar Zvezde pogađa oba slobodna bacanja i sada je 10:8. 

Čović krade loptu! Kuzmić ne rešava protiv Ljubičića ispod koša. Mladi Roko Prkačin pogađa za još jedno izjednačenje 10:10. 

Kuzmić vraća prednost Zvezdi 12:10.

6. minut: Nema trojke Bilija Berona, ali Simanić hvata loptu. Potom Lazić promašuje trojku. Nesportski faul Lazića, ali Rebec pogađa samo jedno bacanje i nerešeno je 8:8. 

Rebec šutira sa ogromne udaljenosti, hvata Braun loptu i Rozić ga faulira. 

Foto: ABA liga

5. minut. Krade loptu Lazić, a konačno Zvezda postiže poene preko Bilija Berona. Ubacio je Amerikanac trojku za 8:7. 

Ramljak gubi loptu, a Bilinovac faulira Kuzmića. Izgubljena lopta za Zvezdu, ali Lazić opet krade loptu. 

4. minut: Faul Kuzmića nad Rebecom. Promašuje Rebec prvo slobodno bacanje, drugim izjednačava rezultat. Sada Simanić pravi faul u napadu. 

Sjajno dodavanje Rebeca za Vucića koji zakucava za 7:5. Tajmaut za Gavrilovića. Posle tajmauta faul Bilinovca. Braun baca loptu Vuciću u ruke. 

3. minut: Promašaj Brauna, a onda u tranziciji Ramljak pogađa i sada je 5:4. Baca Beron loptu u ruke domaćinu, Braun pravi faul u odbrani. Ramljak ne završava dobro prodor, ali ostaje lopta Ciboni. Faul nad Bilinovcem. 

2. minut: Promašaj Cibone za tri, onda i Zvezda ne koristi svoj napad, a Rebec u kontri pogađa za prve poene Cibone 5:2. 

1. minut: Kuzmić sa poludistance pogađa za prvo vođstvo Zvezde 2:0. Simanić krade loptu, a onda Lorenco Braun pogađa trojku za 5:0!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading