Milan Gurović: Zvezda upalila mašinu, pašće sad "kralj" i ASVEL!

Autor:

Sport

02.11.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kockice na Malom Kalemegdanu su se ponovo složile. Ubedljiva pobeda nad Himkijem (90:78), posle tri vezana neuspeha u Evroligi, nagoveštava da su pred Crvenom zvezdom bolji dani, u šta u razgovoru za Srpski telegraf veruje i nekadašnji as pod obručima Milan Gurović.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Gurović

- Zvezda je upalila mašinu! Usponi i padovi u formi su normalna stvar, a crveno-belima ni raspored sa teškim gostovanjima nije išao naruku. Pa ni ovaj meč protiv ekipe koja je došla sa skorom 4-1 nije obećavao. Međutim, momci su pokazali da mogu da se nose sa najboljima. Zato očekujem da u sledećem kolu Evrolige, opet pred našom publikom, padne Real, koji me dosad nije impresionirao. Posle toga Zvezdi dolazi Asvel i trijumf i u tom meču može potpuno da uzdigne ekipu - istakao je Gurović.

On se dotakao i trenera Andrije Gavrilovića, koji je upisao prvi trijumf u elitnom takmičenju otkako je preuzeo klub nakon sporazumnog prekida saradnje sa Milanom Tomićem. Šok-terapija je uspela, smatra naš sagovornik.

- Novi trener je očigledno doneo pomak jer je Himki srušen fenomenalnom energijom, pre svega u odbrani, trčanjem i pravim rešenjima u napadu. Rival je zaustavljen na malom broju poena do pred kraj treće četvrtine, a Šved je bio sabijen. Sve zajedno pokazuje da Gavrilović može još mnogo sa ovom ekipom, kojoj je doneo mentalnu stabilnost. Da li će tako i biti, videćemo vrlo brzo jer je raspored nemilosrdno gust - dodao je Gurović.

RepublikaFoto: Starsport
Andrija Gavrilović

Gledao sam meč s Čovićem, ali neću biti novi trener!

Gurović je sedeo pored prvog čoveka Zvezde Nebojše Čovića na utakmici protiv Himkija, što je pokrenulo spekulacije da je na pomolu angažovanje za prvog trenera. Međutim, košarkaški as to kategorički demantuje.

- Čović i ja smo prijateljski gledali utakmicu, ništa više od toga. Odavno sam rešio da ne želim u trenerske vode, ne u Zvezdi već generalno. To me ne ispunjava. Ne želim da 24 sata budem u ludilu koje se zove košarkaški trener. Ni deset osvojenih Evroliga ne mogu da odmene to što nisi kod kuće sa porodicom - jasan je Gurović.

RepublikaFoto: Starsport/P. MILOSAVLJEVIĆ
Milan Gurović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading