Žorićeva brutalna poruka: Služimo kao kanta za napucavanje, Hrvati treba da napuste ABA ligu!

Autor: Sportske novosti, Republika

Sport

31.10.2019

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Žorić je čovek koji je pre samo četiri godine igrao Fajnal for Evrolige, čovek s 99 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, čovek koji je dva puta bio MVP ABA lige, danas je najbolji igrač Prve lige, drugog ranga hrvatske košarke, gde sa 35 godina nastupa za Samobor. U intervjuu za Sportske novosti dao je svoj stav o trenutku u hrvatskoj košarci i ističe da bi voleo da Zadar i Cibona napuste ABA ligu.

RepublikaFoto: Starsport
Luka Žorić, tada u dresu Cibone sa tadašnjim trenerom Ante Nazorom

- Posle svih tih godina koliko se igra ABA liga, ja zaista mislim da u ovoj konstalaciji snaga u regionu, Zadar i Cibona ne treba da igraju ABA ligu! Naša dva kluba su tu, iz raznoraznih razloga, kanta za napucavanje i to nikome ne treba. U toj ligi mi postojimo samo da bismo drugima služili za njihove interese i ciljeve. Na kraju, ta ABA liga nije niti pošteno, fer takmičenje. Naši proračuni i naša ulaganja u ekipu nisu identična drugima, a s druge strane naš porezni sistem nije kao u nekim drugim zemljama iz regiona. I mislim da u toj ligi svi klubovi nemaju isti tretman, pa je zbog toga za mene ta liga i neregularna. Zadar i Cibona se bore za ostanak, dolaze im u goste klubovi koji ih napucavaju, ne razvijaju se pritom mladi, nego igraju polovni stranci, i to sve zajedno, po mom mišljenju, ne vodi nigde. Treba napraviti ozbiljan zaokret - ističe Žorić za Sportske novosti.

Želi Žorić da hrvatski klubovi igraju u evropskim takmičenjima.

- Onoga trenutka kad smo prestali da igramo u Evropi, zaustavilo se i naše školovanje i razvijanje igrača i trenera. Mi sada odlazimo u Makedoniju da gledamo kako neko igra, kakve dresove ima, putujemo u lošije gradove nego što su to bili oni evropski nekada, a patimo jako u razvoju i igrača i trenera - iskren je iskusni centar.

RepublikaFoto: Starsport
Luka Žorić u dresu Cedevite protiv Kvinsija Milera u dresu Crvene zvezde

Detaljnije o trenerima kojih u poslednje vreme kod Hrvata i ne manjka.

- Jesu, pojavili su se, s nekima sam od njih poput Mulaomerovića ili Rimca i ja sam radio, s Golemcom nisam, ali s njim sam dobar, tu je i Sesar. Ali, evo Golemac, sada je on trener koji više ne spada u kategoriju potencijala, on je trener za kojega će se otimati najbolji klubovi, ne samo u regiji, nego i šire. Ali, recite, kakav bi bio njegov put, da je ostao ovde? Riki radi odličan posao, Mulaomerović je posle Cibone morao na Kosovo, Sesar se kroz Goricu diže, ali opet i tu bi imao kvalitetniji razvoj da se recimo kao trener diže kroz evropske kupove - zaključio je Luka Žorić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading