Crveno-beli izlečili rane drugom pobedom u Evroligi: Zvezda rafalnom paljbom uništila Jovićev Himki, Simanić predvodio!

Autor:

Sport

31.10.2019

17:25 >> 20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde su savladali ekipu Himkija posle sjajne partije u "Pioniru" rezultatom 90: 78, u okviru 6. kola Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Zvezda - Himki

Utakmica je počela sasvim zbunjujuće, pre svega za sudije, a ni igrači nisu uspevali da se povežu na terenu. Simanić u prvom napadu postiže trojku za vođstvo srpskog prvaka.

 Janis Tima je posle izgubljene lopte bezobrazno pesnicom u stomak udario Branka Lazića, a nakon što mu je kapiten domaćih odgovorio je isključen posle dužeg prekida, dok je Tima je zaradio samo nesportsku ličnu grešku.

Simanić u sledećem napadu postiže još jednu trojku, a potom i polaže za 8:0 za crveno-bele posle tri minuta igre.

Devin Buker je trojkom prekinuo seriju crveno-belih, ali je Zvezda nastavila sa odličnom igrom i posle koša Bilija Berona uz dodatno slobodno bacanje bilo je 15:7.

Simanić postiže i deseti poena za prvu dvocifrenu prednost Zvezde - 19:9.  Himki je odgovorio serijom 7:0 i smanjio zaostatak na 19:16, a nalet Moskovljana prekinuo je prvim košem Džejms Gist.

Trojkom Stratosa Perperoglua u ranoj fazi napada domaći su na prvi odmor otišli sa 6 poena viška (28:22).

Simanić je pogodio i treću trojku na startu drugog perioda za 31:24, a posle koša Džejmsa Gista i prednosti crveno-belih 37:28 trener gostiju Kurtinaitis je u 13. minutu tražio tajm aut.

RepublikaFoto: Starsport

Nastavila se dominacija Beograđana, sjajno su uštopovali igrače Himkija i posle koša I dodatnog penala Gista na asitenciju Filipa Čovića u 15. minutu je bilo velikih 45:29 za prvaka Srbije.

Himki se vraća serijom 6:0. Minut odmora tražio je Gavrilović, a posle tajm-auta Dženkins je bio precizan. Buker trećom trojkom još više smanjuje prednost domaćeg tima - 47:39 na 25 sekundi pre kraja poluvremena.

Drugo poluvreme počelo je trojkom uz dodatni penal, u prvih 20 minuta neprimetnog, Dairisa Bertansa - 50:45. Prvi koš za domaće postiže Beron, koji je ubrzo pogodio i trojku (55:47).

Amerikanac vezuje i drugu trojku, a potom Dženkins iz kontre donosi 13 poena viška svom timu - 60:47. Tajm-aut za Kurtinaitisa.

Beron postiže i deseti poen u trećoj četvrtini, a Braun iz konte donosi srpskom prvaku najvećih 64:47. Zvezda je bila u seriji 12:0.

Beron postiže još jednu trojku - Zvezda je u 26. minutu vodila sa 69:50. Perperoglu i Simanić su takođe postigli po trojku i u 28. minutu domaći su  poveli sa ogromnih 75:52!

RepublikaFoto: Starsport

Himki je potpuno razbijen u ovom periodu, igra Kurtinaitisovog tima se potpuno raspala... Gist je nastavio seriju i sa tri pogođena penala iz četiri pokušaja u 29. minutu svom timu doneo i plus 26 - 78:52.

Zvezda je posle tri četvrtine vodila 80:56. Srpski tim je taj period meča dobio 30:15.

Himki je zaigrao nešto bolje sa rezervistima u poslednjem periodu, dok je Zvezda krenula da srlja u napadu, što se odrazilo na rezultat. Serija gostiju zaustavljena je tek posle 14 poena bez odgovora.

Ipak, uprkos katastrofalnih nekoliko minuta crveno-belih prednost je iznosila +15 na četiri minuta do kraja, bez realnih šansi da se ugrozi pobeda šampiona Srbije. Himki je do kraja smanjio na -12, ali je realnost ovog meča bila da je ruski tim u potpunosti bio nadigran od strane srpskog predstavnika.

RepublikaFoto: Starsport

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Simanić sa 18 poena. Bili Beron je imao 17, Stratos Perperoglu 15, a Džejms Gist 12 poena uz pet skokova.

Lorenco Braun je upisao deset poena uz sedam asistencija i jednu izgubljenu loptu.

Na drugoj strani Aleksej Šved je imao 14 poena, ali je šutirao tragičnih 3/13 iz igre. Imao je pet skokova i četiri asistencije, kao i tri izgubljene lopte.

Najbolji u Himkiju bio je Entoni Gil sa 11 poena i 11 skokova. Stefan Jović je bio u sastavu, ali nije ulazio na parket.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

IV ČETVRTINA Crvena zvezda - Himki 90:74

 

10. minut - Zvezda je upisala drugu pobedu u Evroligi!

9. minut - Beron fauliran u prodoru, jednom precizan!

8. minut - Lorenco Braun siguran sa linije slobodnih bacanja! Beron promašuje 2 slobodna bacanja!

7. minut - Davidovac promašuje za 3! Serija 14:0! Lorenco Braun prekida seriju uz zvuk sirene!

6. minut - Fauliran Jerbko, pogađa jedno bacanje! Zvezda 5 minuta nije dala koš!

5. minut - Zajcev pogađa posle prodora! Himki ima seriju 11:0!

4. minut - Elegantan koš Jerbka! Pogađa Monija iz koraka!

3. minut - Nesportska za Simanića! Zajcev pogađa jedno bacanje!

2. minut - Dva neiskoriščena napada Zvezda! Ali, Simanić nema milosti, još jedna brutalna rampa!

1. minut - Kakva rampa Boriše Simanića! Dobriiiiiiiiiiiić za 3! 11 trojka Crvene zvezde!

KRAJ III ČETVRTINE Crvena zvezda - Himki 80:56

 

10. minut - Promašuje Šved za 3 poena! Himki nema rešenje za Zvezdu!

9. minut - Gist precizan sa slobodnih bacanja! Fauliran je Gist pri pokušaju alej-upa! Himki nema rešenje za raspoložene košarkaše Zvezde, u ovim trenucima im ide sve od ruke. Gist pogađa jedno bacanje! Evans konačno pogađa za 2!

8. minut - Šuterska klinika crveno-belih!Siiiiiiimanić za 3!

RepublikaFoto: Starsport

7. minut - Beron je pokušao iz prodora, ali bez realizacije. Evans hvata promašaj Time i iznuđuje slobodna bacanja! Perperoglu pogađa za 3! Najveća prednost na meču!

6. minut - Janis Tima pogađa za 3 poena! Nova trojka Bilija Berona posle sjajne finte!

5. minut - Šved greši, Braun lagano pogađa za 2! Košarkaši Himkija ne znaju šta ih je snašlo! Nova ukradena lopta Zvezde, Simanić se sjajno snalazi ispod koša i uvećava prednost!

4. minut - Pogađa Beron još jednom za 3, ponovo sjajna odbrana i kontra u Dženkinsovoj realizaciji! Zvezda sjajna u odbrani! Još jedan maestralan poen Berona!

3. minut - Bili Beron za 3 poena preko ruke! Dobra odbrana Zvezde, pa faul nad Beronom!

2. minut - Pogađa Beron za 2 poena, Bertans promašuje za 2, Dženkins u kontri kao brzi voz, ali izblokiran! Buker pogađa 2 bacanja!

RepublikaFoto: Starsport

1. minut - Zvezda ne koristi prvi napad, Bertans pogađa za 3 poena uz faul!

KRAJ II ČETVRTINE Crvena zvezda - Himki 50:41

 

10. minut - Kakva akcija Zvezde, Čović za Dženkinsa! Fauliran Odžo, pogađa jedno bacanje!

9. minut - Šved krade loptu, Buker pogađa za 3!

8. minut - Dženkins pogađa za 2! Davidovac promašuje za 3!

7. minut - Gil pogađa posle prodora! Faul Dobrića nad Švedom koji pogađa oba slobodna bacanja!

Tima ostaje sam za 3 poena i pogađa!

6. minut - Sjajna asistencija Čovića za Gista koji pogađa uz faul!

 

 

5. minut - Perperoglu pogađa za 2! Sjajna partija iskusnog Grka! Bertans pogađa jedno bacanje... Promašuje Davidovac za 3!

4. minut - Perperoglu za 3 poena! Sjajna igra Zvezde u ovim trenucima!

3. minut - Pogađa Tima sa poludistance! Vraća Gist za 2 poena! Brutalno zakucavanje Evansa... Nastavlja Perperoglu sa sjajnom partijom!

2. minut - Perperoglu pogađa oba slobodna bacanja!

1. minut - Kakvo zakucavanje Zajceva! Simanić pogađa još jednu trojku, mladi košarkaš Zvezde pravi prevagu!

KRAJ I ČETVRTINE Crvena zvezda - Himki 28:22

 

10. minut - Prekida Perperoglu seriju Himkiija trojkom za kraj prvog perioda igre!

9. minut - Gil siguran ponovo sa slobodnih bacanja, Dženkins pogađa sa poludistance! Šved nastavlja sa sjajnom partijom!

8. minut - Šved siguran sa slobodnih bacanja! Beron promašuje za 3, Šved pogađa sa poludeistance! Vraća Gist!

7. minut - Simanić je ugurao loptu u koš posle šuta Brauna! Himki vraća trojku preko Bukera!

6. minut - Sjajna asistencija Brauna za Berona! 2 plus 1! Sdruge st5rane Gil siguran sa slobodnih bacanja! Promašuje Simaniš za 3, ali sjajni Kuzmić se najbolje snašao pod košem!

RepublikaFoto: Starsport

5. minut - Lorenco Braun se pisuje među strelce!

4. minut - Vraća Buker jednu trojku! Kuzmić pogađa za 2! Šved vraća sa druge strane!

3. minut - Simanić razbija loš početak još jednom trojkom, ovog puta sa parkinga! A onda još jednom posle prodora Simanić!

2. minut - Himki promašuje dve trojke, a potom i Lazić sa druge stranr! Utakmica bez ritma na startu meča! 

Kapiten crveno-belih je uzvratio pesnicom na bezobrazluk Janisa Time. Sudije gledaju snimak, videćemo šta će biti odlučeno. Sudije odlučile da isključe kaptena Zvezde!

1. minut - Boriša Simanić otvara meč trojkom! Beron izblokiran, a potom jeftino prodaje loptu! Sudije zbinjene na startu meča, dvaput se već konsultovali...

18.35 Zvezda će večeras biti bez Derika Brauna i Moa Fajea!

 

 

18.30 Iako je bilo najavljeno da Stefan Jović neće nastupiti u ovom susretu, on se ipak pojavio na zagrevanju i ćaskao sa prijateljima iz bivšeg kluba.

Stefan Jović je bio plejmejker Zvezde od 2014. do 2017. godine i u njenom dresu osvojio je po tri titule ABA lige i domaćeg prvenstva, a 2016. bio je regionalni MVP. 

Muči se Zvezda od početka sezona, uzdrmana je i odlaskom trenera Milana Tomića, i dugo nije imala lošiji start.

Zvezda je u prethodnih šest mečeva pretrpela pet poraza, posle velike pobede nad Fenerbahčeom, upala je u crni niz koji će pokušati da prekine pred svojim navijačima.

Sa druge strane Himki se nalazi u nikad boljoj formi i posle pet kola na deobi je drugog mesta sa samo jednim porazom.

Upravo bi energija sa tribina mogla da bude ključna u dvorani "Aleksandar Nikolić" gde je kao po običaju atmosfera paklena. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading