Crno-beli nastavili svoj evropski teror: Moćni Partizan deklasirao Limož usred Francuske!

Autor:

Sport

30.10.2019

17:45 >> 20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su u gostima ekipu Limoža u okviru 5. kola Evrokupa.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Crno-beli su slavili sa ubedljivih 82:60, pa se posle pet odigranih kola nalaze ubedljivo na prvom mestu svoje grupe, pošto i dalje ne znaju za poraz.

Limož je postigao samo 15 poena kroz drugu i treću četvrtinu, iz čega je Partizan preko raspoloženih Pejdža, Gordića, Pejnersa, Mozlija i Tomasa gradio razliku koja je postepeno rasla do maksimalnih +22 na kraju susreta.

Partizan je do pete uzastopne pobede u Evrokupu predvodio Rašon Tomas sa 16 poena uz 5 skokova, 14 je dodao Markus Pejdž, 13 je postigao Nemanja Gordić uz 6 asistencija i 5 uhvaćenih lopti, a 11 je ubacio Vilijam Mozli uz 9 skokova.

Limož kreće snažno i trojkama ekspresno stiže do 11:2, te dvocifrene razlike već u četvrtom minutu (15:5). Partizan preko Mozlija i Tomasa smanjuje zaostatak, ali novim trojkama domaći tim opet beži na +12 (22:10), da bi prvi period Limož dobio 25:16.

Markus Pejdž vraća Partizan u život serijom 7:0 na startu drugog perioda (25:23). Partizan odličnom odbranom nije dozvolio Limožu koš više od tri minuta, a Gordić trojkom preokreće rezultat (26:25).

Limož se tada opet budi i poentira u tri uzastopna napada za seriju 7:0 (32:26) koja prisiljava Trinkijerija na tajm-aut. Odmah se vraća na "scenu" crno-beli zid.

Limož ne može do koša, dok s druge strane iz tranzicije poentiraju Birčević, Zagorac i dva puta Pejners za novi preokret i vođstvo Partizana na poluvremenu 36:32.

Ovo je donelo mir u igri Partizana koji uspostavlja dominaciju u reketu, iz čvrste odbrane gradi strpljive napade te preko Tomasa, Pejnersa i Jankovića stiže do prve dvocifrene prednosti (45:34), sredinom trećeg perioda.

Pejdž i Pejners nastavljaju u sjajnom ritmu, prati ih Mozli sa ofanzivnim skokom, dok Limož bez šuta za tri poena nema rešenja za odbrambeni zid crno-belih, pa Partizan stiže do velikih 56:40 pred poslednjih deset minuta.

Partizan je nastavio u istom ritmu u poslednjem kvartalu, na svaki koš Limoža crno-beli su imali odgovor, malo je pomogla i tabla, dok je Mozli dominirao u reketu i zakucavao iz napada u napad za (70:53) pred poslednja tri i po minuta.

Zakucavanjem Pejnersa Partizan prelazi granicu od 20 poena razlike i stiže do konačnih 82:60.

Partizan u sledećem kolu dočekuje italijansku Veneciju, u utorak od 20 časova.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

LIMOŽ - PARTIZAN 60:82

IV ČETVRTINA

10. minut - Ponovo lep pas Jaramaza i novi poeni za Partizan. Bucijel ponovo promašuje oba slobodna bacanja. Nastavlja Jaramaz da maltretira odbranu Limoža, ovog puta je sam pogodio. Kraj meča i ubedljiva pobeda Partizana rezultatom 60:82.

9. minut - Kuca u kontri Peiners. Lang četvrti put precizan za tri poena. Pogrešio je sada Jaramaz u želji da izvede alej-up. 60:78.

8. minut - Bucijel precizan posle skoka u napadu. Tomas pogađa pod faulom. Tehničku je dobio košarkaš Limoža, pa su Pejdž i Tomas pogodili po slobodno bacanje. Bucijel pogađa dugu dvojku od tablu. Lepa kombinacija Jaramaza i Jankovića i poeni centra crno-belih. 57:76

7. minut - Limož sa linije penala smanjuje prednost crno-belih. Tomas zakucava u kontra napadu. 53:70.

6. minut - Lepo se snašao Rašon Tomas i poentirao. Varanauskas greši u koracima. Na drugoj strani greši Peiners. 51:68.

5. minut - Nije uspeo Gordić da pogodi iz prodora, ali je neverovatni Mozli poentirao posle ofanzivnog skoka. Konklin polovičan sa linije penala. Pogodio je Gordić iz veoma teške situacije. Lang ubacuje novu trojku. 51:66.

4. minut - Zakucava sjajni Vil Mozli. Dva zicera je promašio Konklin. 47:62.

3. minut - Mozli pogađa sa distance od tablu u poslednjim sekundama napada, ovo ne viđamo često. Limož postiže trojku posle skoka u napadu. 47:60.

2. minut - Poentira Senford. Iz teške pozicije pogađa Jaramaz. Senford je pogodio oba bacanja. 44:58.

1. minut - Četiri loša napada na startu poslednje četvrtine. 40:56.

III ČETVRTINA

10. minut - Mozli prikucava Gordićev promašaj. Sjajan potez Mozlija i u odbrani. Gordić upisuje nove poene, zakasnela blokada Limoža. Lang je promašio, kraj treće četvrtine i ogromno vođstvo Partizana od 40:56.

9. minut - Loši napadi na obe strane. Bez poena u ovom minutu. 40:52.

8. minut - Kriston nije pogodio za dva, ali je Dijanj uhvatio loptu i iznudio faul, a zatim promašio oba slobodna bacanja. Lepo je prodrao Gordić i dodao do Pejnersa, koji zakucava. 40:52.

7. minut - Kriston trojkom prekida nalet Partizana. Gordić poentira. Kristonova druga trojka u nizu. 40:50.

6. minut - Nema rešenja Limož u napadu, sjajna igra crno-belih. Pejdž postiže trojku, velika serija Partizana. 34:48.

5. minut - Još jednom se odbranio Partizan. Rašon Tomas polovičan sa penala. Težak promašaja Entonija Brauna, bivšek košarkaša srpskog velikana. Sjajan napad Partizana, koji je završio poenima Janković, tajm-aut Limož. 34:45.

4. minut - Tomas se snašao u ofanzinvom skoku i poentirao posle promašaja Pejdža pri šutu za tri poena. Odbranio se Partizan, ali Janković na drugoj strani nije uspeo da poentira. 34:42.

3. minut - Novi poeni za Jaramaza. Dobro se odbranio Partizan. 34:40.

2. minut - Jaramaz sa linije penala pogađa oba slobodna bacanja. 34:38.

1. minut - Limož otvara treći period poenima. 34:36.

II ČETVRTINA

10. minut - Kriston promašuje oba bacanja, ali Limož ima još jedan napad. Uspeo je da se odbrani Partizan, a onda i odigrao sjajan napad, koji je Peiners krunisao zakucavanje. Izašla je lopta Kristonu iz obruča prilikom šuta za tri poena. Kraj prvog poluvremena, vodi Partizan sa 32:36.

9. minut - Duga dvojka Zagorca, a onda rampa Mozlija. Promašio je Partizan dve trojke u jednom napadu. 32:34.

8. minut - Peiners pogađa iz teške pozicije, izjednačenje (32:32). 32:32.

7. minut - Sjajn prodor i zakucavanje Birčevića, pre toga je Mozli džinvoskim skokom obezbedio novi napad Partizanu. Težak promašaj Peinersa, ali je lopta pala u ruke Zagorcu, koji je potom poentirao. 32:30.

6. minut - Olako je pogrešio Gordić, poslao je loptu pravo u aut. Pogrešio je Limož, ali Birčević nije uspeo to da kazni trojkom. 32:26.

5. minut - Gubi loptu Partizan, a Konkli poentira na drugoj strani. Kriston pogađa trojku od tablu, serija Limoža i tajm-aut Trinkijerija. 32:26.

4. minut - Sjajna reakcija Tomasa u odbrani. Tomas je sjajno dodao do Gordića, a ovaj pogodio trojku, Partizan po prvi put  vodi (25:26). Limož prekida seriju crno-belih. 27:26.

3. minut - Peiners blokira Kristona. Na drugoj strani gubi loptu Janković. 25:23.

2. minut - Pejdž nastavlja sa dobrom partijom iznudio je faul i pogodio tri penala. Neverovatni Markus Pejdž poentira još jednom. 25:23.

1. minut - Pogađa Markus Pejdž na startu druge četvrtine. I u odbrani je dobar Pejdž, lupio je blokadu. 25:18.

I ČETVRTINA

10. minut - Sjajna blokada Mozlija. Kraj prve četvrtine, vođstvo Limoža od 25:16.

9. minut - Još jedna trojka za domaćina. Zagorac nastavlja sa promašajima, nije uspeo da pogodi slobodno bacanje. 25:16.

8. minut - Trojka Markusa Pejdža. Još jedna odbrana Mozlija. 22:16.

7. minut - Novi poeni za Gordića. Mozli polovičan sa linije penala. Dobro se odbranio Partizan. 22:13.

6. minut - Ne uspeva Zagorac da pogodi. Lang ubacuje novu trojku za Limož. Partizan je imao dve prilike da pogodi, ali nijeuspeo. 22:10.

5. minut - Senford je ukrao loptu i poentirao u kontra napadu. 19:10.

4. minut - Kriston pogađa, sjajan početak Limoža. Lepa finta i koš Mozlija. Tomas pogađa za tri poena. Senford prekidaseriju Partizana. 17:10.

3. minut - Limož postiže treću trojku, tajm-aut Trinkijeri. Dobar napad crno-belih, Tomas je pogodio uz faul, a zatim je bio precizan i sa linije penala. Precizan je  i Limož sa linije penala. 13:5.

2. minut - Konklin donosi nove poene Limožu. Nova trojka za domaćina. Prve poene za Partizan postiže Gordić, 8:2.

1. minut - Krenula je utakmica u Limožu. Srećno košarkašima Partizana. Trojka Limoža na startu meča. Zagorac ne uspeva da uzvrati. 3:0.

19:00 - 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading