Crno-beli osvajaju Francusku: Pada Limož za savršeni niz!

Autor:

Sport

30.10.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesu košarkaši Partizana doživeli već dva poraza u prva četiri kola ABA lige, ali zato u Evrokupu melju sve redom. Crno-beli su u drugom po rangu kontinentalnom takmičenju jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem delu, pa sa puno optimizma večeras idu na noge Limožu (19.15, Sport klub) na duel 5. kola B grupe. Meč u srcu Francuske u gradu sa oko 135.000 stanovnika biće i okršaj bivših prvaka Evrope, budući da su se Beograđani popeli na krov Evrope 1992. godine u Istanbulu, a zeleno-beli godinu dana kasnije u Atini, i to pod vođstvom legendarnog Božidara Maljkovića.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana žele petu pobedu u Evrokupu

NEZGODNA PUBLIKA

Velikan iz Humske želi da ove sezone dođe do finala Evrokupa i na taj način izbori plasman u Evroligu dogodine, a Limož, koji je uz Ritas na začelju B grupe, trebalo bi da bude samo usputna stanica ka ostvarenju tog cilja. Ipak, krilo crno-belih Rade Zagorac (24) ne očekuje lak posao večeras.

- Iza nas je zahtevan period, a bliži mu se kraj ovim gostovanjem u Limožu, posle kojeg ćemo, verujem i nadam se, biti zadovoljni. Važno je da nastavimo pobedonosni niz zbog samopouzdanja. Iako naš rival nije među favoritima u Evrokupu, imaju mnogo stranaca koji su dobre atlete, igraju brzo, slično kao i ostale francuske ekipe. Hala im je uvek puna i imaju dobar domaći teren, što ih čini nezgodnim protivnikom - analizira večerašnji meč Zagorac.

RepublikaFoto: Cedevita Olimpija/Jurir Kodrun
Rade Zagorac na meču protiv Cedevite Olimpije u Sloveniji

FRANCUZI ATLETE

Veliku borbu pod košem sa dugajlijama Limoža vodiće i krilni centar Partizana Nikola Janković (25), koji je svestan fizičke snage igrača domaćina poreklom iz Afrike.

- Nakon subotnjeg poraza u Ljubljani u ABA ligi sigurno da imamo motiv više da pobedimo večeras. Biće to fizički zahtevna utakmica, ali naš cilj je da nastavimo sa pobedama i da budemo prvi u grupi kako bismo u drugoj fazi Evrokupa imali lakše rivale. Lep je osećaj biti neporažen u Evropi - zaključio je Janković.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading