Pešić: Izgubiti od Amera je OK, ali od Slovenaca...

Autor: sport.blic.rs/Republika

Sport

21.09.2017

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni srpski trener Svetislav Pešić, koji je sa našom reprezentacijom osvojio i evropski i svetski tron, izjavio je da su "Orlovi" propustili veliku priliku za osvajanje zlata na poslednjem EP, jer Slovenija nije bila favorit na tom meču.

Pešić: Boriće se ovaj tim za još zlatnih odličja

- Naravno da kad stigneš do finala i kad ne pobediš niko ne može da bude srećan zbog toga. Postoji doza razočaranja i tuge, ko god da nam je bio protivnik. Makar da su to bili i Amerikanci. Međutim, s obzirom na kvalitet drim tima, brzo prođe žal za zlatom. Ali kada izgubiš od Slovenije, staneš i zamisliš se: “Čekaj, bez obzira na respekt i na visok nivo njihove igre, imali smo šansu ali je nismo iskoristili”, rekao je Pešić.

Pešić smatra da Srbija u finalu nije iskoristila jednu veliku prednost, a to je znatno bolja centarska linija.

- Pre početka šampionata Srbija je imala više argumenata za zlato, jednostavno smo kompletniji od slovenačke reprezentacije. I mi imamo svog Dragića, a to je Bogdan Bogdanović. Smatram da nismo iskoristili prednost na centarskim pozicijama, kao što smo radili većim delom meča protiv Rusa. Naravno, kada izgubiš od jedne ekipe koja je neporažena na šampionatu i koja je dominirala, znači da vredi. Slovencima sve čestitke, odigrali su izvanredan turnir, bez i najmanje greške - nastavlja Pešić analizu.

Pešić je, ipak, pokušao i da pogleda u budućnost, a ona je izuzetno perspektivna i obećavajuća, po mišljenju popularnog Karija.

- Nažalost, kod nas su takve navike stvorene u prošlosti - ne daj, Bože, da se osvoji bronza. Svi to odmah shvataju kao neuspeh. Trenutno sam u Barseloni gde držim predavanje na jednom seminaru, ali vidim da su Španci od svog trećeg mesta u Istanbulu napravili uspeh, a mi se i dalje bavimo analizama. Oni slave, mi pokušavamo da vidimo da li je moglo bolje, a budite sigurni, Srbija će ponovo jurišati na zlato na prvom sledećem velikom takmičenju - dodao je još Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading