Ne mogu nikoga da pobede: Budućnost pala u istanbulskom trileru!

Autor:

Sport

23.10.2019

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti, posle velike borbe i triler završnice, nakon produžetka, poraženi su od Galatasaraja u Istanbulu sa 84:83.

RepublikaFoto: ABA/Cibona/Željko Baksaj
Košarkaši Budućnosti

Podgoričani još uvek nemaju pobedu u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju. Vicešampioni ABA lige bili su blizu trijumfa, ali Džastin Kobs i Danilo Nikolić nisu uspeli da postignu poene u poslednjem napadu.

Najefikasniji u sastavu Galatasaraja bili su Greg Vitington sa 20, Zak August sa 18, Eron Herison sa 13 i Ben Mur sa 12 poena. Kod Budućnosti, raspoloženi za igru u napadu bili su Džastin Kobs i Skot Bamfort sa po 20 poena, Danilo Nikolić sa 14, odnosno Hasan Martin i Martinš Mejers sa po 10 poena.

Prva deonica je imala čudan tok. Budućnost je povela sa 4:0, a zatim, za tili čas bila u minusu od sedam poena, jer je na semaforu pisalo 18:11. Na osnovu viđenog u ovom periodu bili je jasno da će odbrana šampiona Crne Gore imati velikih problema sa Amerikancima, Eronom Harisonom, Zakom Augustom i Gregom Vitingtonom.

Iako je slavlje navijača Galatasaraja već počelo, izabranici Petra Mijovića, su odlučili da se bore do poslednjih atoma snage, da ne istaknu belu zastavu, a da pre toga nisu dali sve od sebe. Pojačali su stepen agresivnosti u odbrani, iskontrolisali su skok, a rešenja u napadu su pronalazili Martinš Mejers, Danilo Nikolić i Skot Bamfort, pa je na kraju prve četvrtine, na semaforu pisalo 22:20 za Galatasaraj. Budućnost je bila u igri.

Budućnost je sredinom druge deonice posle poena Danila Nikolića, Skota Bamforta i Džastina Kobsa povela sa 39:35. Atmosfera u dvorani je bila daleko mirnija i tiša nego dok je na semaforu pisalo 18:11 za Galatasaraj. Na kraju prvog poluvremena, Budućnost je uz 10 poena Skota Bamforta, devet Danila Nikolića, po sedam Džastina Kobsa i Martinša Mejersa vodila sa 44:42. I dalje je bila u igri.

Tokom treće deonice igralo se po principu poen za poen. Budućnost je vodila sa 60:59, kada je Galatasaraj za samo dva minuta, mini serijom od 7:0 uspeo da pobegne na 66:60 uoči poslednje denice. Budućnost je i dalje bila u igri.

Nisu se predavali Podgoričani. Borili su se u oba pravca, nastojali da stignu do neizvesne završnice i zlata vredne pobede. Na dva minuta pre kraja Budućnost je vodila sa 73:72, a Galatasaraj dva promašaja iskoristio da napravio preokret 76:73. Danilo Nikolić je promašio trojku za izjednačenje, Zak August promašio oba slobodna bacanja, dao šampionu Crne Gore priliku za popravni koju je iskoristio Džastin Kobs – 76:76. Do kraja je ostalo 14 sekundi.

Usledio je brz prekršaj nad Zakom Augustom koji je ponovo promašio oba slobodna bacanja, a poklon u veliku pobedu nije uspeo da pretvori Džastin Kobs koji je promašio iza linije za tri poena.

Drama je viđena i u produžetku, a Budućnost ima za čim da žali jer je imala dva šuta za pobedu. Loptu kroz obruč nisu uspeli da ubace Džastin Kobs i Danilo Nikolić.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading