Bivši šampion Evrope na korak od klupe Zvezde!

Autor:

Sport

23.10.2019

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda ostala je u utorak bez trenera, nakon što je doskorašnji strateg srpskog šampion Milan Tomić podneo ostavku. Ipak, na Malom Kalemegdanou punom parom traže Tomićevu zamenu i čini se da su je i pronašli.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Kako saznaje Sportklub, najbliži klupi Crvene zvezde je španski stručnjak Ćavi Paskval, koji je sa Barselonom 2010. godine bio šampion Evrope.

Trenutak je takav da je Paskval bez posla i da mu je potreban angažman u Evroligi, a Zvezdi je neophodan iskusan stručnjak u elitnom takmičenju.


Paskval ima 47 godina, a od 2008. do 2016. bio je trener Barselone sa kojom je ostvario najveće uspehe u karijeri. Četiri puta je bio šampion Španije, a tri puta Kup kralja, dok je 2010. u Bersiju u Parizu u saradnji sa Navarom, Lorbekom i Majklom stigao do krova Evrope. Poslednji angažman bio mu je u Panatinaikosu od 2016. do 2018, a u tom periodu je osvojio dva šampionata Grčke i jedan Kup, ali je smenjen krajem prošle godine.

Dogovor bi ubrzo trebalo da bude postignut, pošto Crvenu zvezdu u narednih 10 dana očekuje čak pet utakmica u Evroligi i ABA ligi.

Crvenu zvezdu će na utakmici protiv Barselone sa klupe predvoditi dosadašnji Tomićev zamenik Andrija Gavrilović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading