Grotlo Pionira progutalo Ruse: Sjajni Partizan nadigrao moćnu Lokomotivu i ostao zakucan za vrh tabele!

Autor:

Sport

22.10.2019

17:39 >> 20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Lokomotivu iz Kubanja u 4. kolu Evrokupa.

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Jaramaz

Crno-beli su slavili sa 80:71, pa se posle četiri odigrana kola nalaze na vrhu i sa maksimalnim učinkom. Sa druge strane Lokomotiva je upisala i drugi poraz.

Gosti su nešto bolje počeli utakmicu, pošto je njihove prve poene postigao Džoni O'Brajant, kada je ostao potpuno sam na liniji za tri poena.

Apić je nastavio dobru igru Lokomotive, ali su crno-beli uspeli da se konsoliduju i to je bio poslednji put u prvom poluvremenu da je Lokomotiva imala vođstvo, pošto je na semaforu pisalo 3:5.

Na krilima Nikole Jankovića i Radeta Zagorca, Partizan uspeva da preokrene rezultat i da tokom svih 20 minuta košarke drži prednost. Od 19:18 u korist domaćina sledi serija koja je odvojila Partizan na nešto prihvatljiviju razliku.

Za to crno-beli mogu da zahvale jako dobroj timskoj odbrani koju su odigrali, uz izuzetak nekoliko istrčanih kontri u leđa, posle kojih je Sem Deker postigao neke poene, što je razljutilo Andreu Trinkijerija.

RepublikaFoto: Starsport

Sredinom drugog kvartala, Partizan je imao i 10 i 12 poena prednosti, ali se ta prednost istopila posle dve ne baš najsrećnije situacije po Korija Voldena, koje su kažnjene trojkama Kamingsa i Kalnietisa.

Treća četvrtina nije najbolje počela po domaći tim. Usledio je blagi pad u odbrani, što je gost iskoristio kako bi topio prednost Partizana i posle velike drame uspeo čak i da povede.

U jednom momentu su imali i 6 poena razlike, ali tada su na scenu stupili Ognjen Jaramaz, Markus Pejdž i Rašon Tomas. Upravo je Tomas bio jedan od ključnih igrača Partizana pogotovo kada se radi o ofanzivi i doneo je nekoliko važnih poena, koji su kasnije i odlučili pitanje pobednika.

On je sa 16 poena bio najefikasniji u timu Partizana, Mozli je imao 11 uz 9 skokova, dok su po 10 imali Jaramaz i Zagorac. Sa druge strane, Sem Deker i Vil Kamings postigli su po 17 poena, a Alan Vilijams dva manje.

RepublikaFoto: Starsport

Obe ekipe su se prilično pojačale tokom leta, a svakako je najveće ime Sem Deker, momak sa zavidnim NBA iskustvom (zapažene role u Hjustonu i Klipersima) i ništa manje impresivnom koledž karijerom, pošto je u dresu Viskonsin Bedžersa igrao veoma dobro.

Luka Banki je dugo sarađivao sa Simoneom Pjaniđanijem, a i kasnije je razvio interesantan stil košarke, pa njegova Lokomotiva prosečno postiže preko 80 poena u proseku i za sada su bili vrlo nesebični sa preko 20 asistencija po utakmici.

Do sada su se igrači Partizana dosta dobro snalazili u tranziciji i ponekad sami potencirali bržu igru, dok su u ovom takmičenju

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

PARTIZAN - LOKOMOTIVA 80:71

IV ČETVRTINA

10. minut - Izgleda da je sve gotovo, novi promašaj Lokomotive. Tomas greška u koracima, Deker ne postiže trojku, velika pobeda Partizana rezultatom 80:71.

9. minut - Pejdž je ukrao loptu, a Tomas brutalno zakucao. Novi tajm-aut za goste, tražio ga je Banki. Krade loptu Zagorac. Alej-up Gordića i Mozlija, ogromnih +9 za crno-bele. Još jedna greška gostiju. 80:71.

8. minut - Sjajni Tomas upisuje nove poene. Kamings pravi korake. Pejdž hrabro prodire i postiže poene. 76:71.

7. minut - Tomas prekida seriju Kamingsa i Lokosa sa dva pogođena penala. Odbranio se Partizan. Vilijams precizan posle promašaja Zagorca, tajm-aut Trinkijeri. 72:71.

6. minut - Još jedan loš napad Partizana. Kamings nastavlja svoju seriju poena. 70:69.

5. minut - Kamings ponovo pogađa uz faul i daje dodatno. Greši Tomas, pravi korake. 70:67.

RepublikaFoto: Starsport

4. minut - Razigao se Tomas. Kamings pogađa dvojku i dodatno bacanje. 70:64.

3. minut - Poeni za Mozlija, tajm-aut Lokosi. 68:61.

2. minut - Obrajant pogađa jedan penal. Tomas precizan iu faul, a daje i dodatno bacanje. Nova bacanja za Tomasa, polovičan Amerikanac. 66:61.

1. minut - Tomas zakucava na početku poslednjeg perioda. Novi poeni Kamingsa. Trojka Jaramaza, četvrta Partizanova. 62:60.

III ČETVRTINA

10. minut - Obrajant prekida period bez koša sa dva penala. Kraj treće četvrtine, Lokomotiva vodi 57:58.

9. minut - Bez koša u ovom minutu. 57:56.

8. minut - Poentia Gordić. Onda i trojka za Pejdža. Tajm-aut Lokomotiva. Odbranio se Partizan, Gordić precizan sa linije penala. 57:56.

7. minut - Obrajant bez greške sa linije penala. Gordić pogađa jedan penal. Nova slobodna za Lokose, Deker precizan oba puta. Ali, onda novi faul sviran Birčeviću. Ilnjicki polovičan. Koš i dodatno bacanje za Dekera, siguran i sa penala. 50:56.

RepublikaFoto: Starsport

6. minut - Deker donosi prednost Lokomotivi. Janković pogađa pod faulom, a zatim ne i dodatno bacanje. 49:48.

5. minut - Vilijams polovičan. Volden ne pogađa. Novi poeni Vilijamsa. 47:46.

4. minut - Zagorac prekida lošu seriju Partizana. Kalnijetis u kontri uzvraća. Mozli zakucava. 47:43.

3. minut - Vilijams pogađa oba penala. Crno-beli se muče u napadu. Deker precizan dva puta sa penala. 43:41.

2. minut - Bez koša u ovom minutu. Promašaji i greške na obe strane. 43:37.

1. minut - Krenulo je drugo poluvreme u Pioniru. Vilijams precizan. Jaramaz uzvraća. 43:37.

II ČETVRTINA

10. minut - Kalnijetis pogađa jedan penal. Izborio je Jaramaz poslednji napad za Partizan u četvrtini. Zagorac nije uspeo da pogodi, Partizan bolji u prvih 20 minuta posle kojih vodi sa 41:35.

9. minut - Zagorac se izborio za poziciju i pogodio. 41:34.

8. minut - Dve blokade u jednom napadu, Tomas i Volden u glavnoj ulozi. Duga trojka Kamingsa. Još jedna trojka za goste, Kalnijetis. 39:34.

7. minut - Kalnijetis polovičan. Sjajan prodor Gordića. Na drugoj strani novi poeni Dekera. Tajm-aut Trinkijeri. Lagani poeni Tomasa. 39:28.

6. minut - Birčević lagano poentira u tranciziji, novi tajm-aut za goste. Ivliev zakucava. 35:25.

5. minut - Sjajna akcija i kucanje Jankovića. Kamings prekida seriju crno-belih. 33:23.

4. minut - Birčević prekida seriju Partizanovih promašaja za tri, tajm-aut traži Italijan na klupi Lokomotive. Nova dobra odbrana srpskog velikana. 31:21.

3. minut - Jaramaz do kraja. Birčević ne pogađa trojku, 1/9 imaju crno-beli za tri. 28:21.

2. minut - Sjajna odbrana Partizana. Treći faul Parahovskog, Deker pogađa oba penala. 26:21.

1. minut - Birčević pogađa u kontri. Montovilov pogađa jedno bacanje. 26:19.

I ČETVRTINA

10. minut - Mozli je iznudio novi faul i pogodio oba bacanja. Birčević se sjajno izborio za dva penala i izveo ih bez greške. Ne pogađa Montovilov, Partizan posle 10 minuta vodi sa 24:18.

9. minut - Kamings za dva uz zvuk sirene. Peiners pogađa samo jedan penal. Mozli sjajan u odbrani. 20:18.

8. minut - Mozli pogađa oba bacanja. Obrajant uzvraća jednim penalom. Zaim i Vilijams ima dva bacanja, i pogađa oba. Mozli ovog puta polovičan. 19:16.

7. minut - Vilijams siguran sa penala. Lepo se snašao Pejdž. 16:13.

6. minut - Vilijams poentira posle ofanzivnog skoka. Još jedan sjajan potez i koš Zagorca. 14:11.

5. minut - Jaramaz pogađa prvu trojku zaPartizan, Deker na drugoj strani zakucava. Zagorac još jednom precizan, ali i Deker se razigrao i daje nove poene. 12:9.

4. minut - Sjajna kombinacija Jaramaza i Jankovića i zakucavanje centra crno-belih. Pogađa i Zagorac. 7:5.

3. minut - Smušene reakcije na obe strane. Niko ne može da pogodi koš u ovim trenucima. Apić prekida seriju promašaja i izgubljenih lopti, 3:5.

2. minut - Obrajant pogađa prvu trojku za svoj tim. Janković polovičan sa linije penala. 3:3.

1. minut - Krenula je utakmica, srećno košarkašima Partizana. Tomas je u prvom napadu promašio trojku, dobacio je samo do mrežice. Janković krade loptu i uz manje probleme poentira. 2:0.

19:55 - Sada već tradicionalno intoniranje himne Partizana "da volim crno bele" uz šalove navijača počelo je neposredno pred start utakmcie

19:45 - Pionir spreman za još jedno magično evropsko košarkaško veče.

RepublikaFoto: Todor Petković

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading