Tomićeva zamena stranac: Skoro deceniju je vodio Barselonu, osvojio i Evroligu, sada na klupi Zvezde?!

Autor:

Sport

22.10.2019

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon odlaska Milana Tomića sa mesta trenera Crvene zvezde glavno pitanje koje se postavlja je ko će naslediti nekadašnjeg igrača Olimpijakosa.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Nije isključeno ni da sadašnji trener FMP-a Vladimir Jovanović preuzme Zvezdu, kako je i sam Čović istakao, fale nam mladi stručnjaci, a on spada u mlade i perspektivne.

Ipak, pitanje je za koju će se opciju odlučiti crveno-beli. Sa budžetom od 8,3 miliona evra bi mogli da priušte i jačeg trenera.

Ako, žele da idu na iskustvo, i ako se pogleda tržište iskusnih trenera trenutno je slobodan Ćavi Paskval (47), Katalonac koji je vodio Barselonu od 2008. do 2016 i sa njom osvojio Evroligu 2010. Tada je i bio i trener godine u ovom takmičenju a igrao je ukupno 5 fajnal forova sa Barsom.

RepublikaFoto: youtube.com/ Eurohoops TV
Ćavi Paskval

Osim toga osvojio je i četiri titule prvaka Španije, tri Kupa Kralja, dve titule prvaka Grčke i dva grčka Kupa. Sa Panatinaikosm je eliminisam dva puta u četvrtfinalu, od čega jednom kada je imao prednost domaćeg terena,a zatim je 2018/19 otpušten i sada je slobodan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading