Nikad jača Srbija napada Salataru!

Autor:

Sport

23.10.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitava nacija odahnula je kada je najbolji teniser sveta Novak Đoković (32) obelodanio da će predvoditi Srbiju u Dejvis kupu u Madridu od 18. do 24. novembra, što je četu Nenada Zimonjića svrstalo među glavne favorite za čuvenu Salataru. Osim Noleta, "orlove" će u prestonici Španije u pohodu na drugi trofej svetskog prvaka predstavljati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

RepublikaFoto: Starsport
Možemo li ponovo do Salatare?

Brutalno jak sastav Srbije imaće odličnu priliku da posle devet godina stigne do najprestižnijeg pehara u belom sportu, i to na oproštaju Tipsarevića od tenisa. Rođeni Beograđanin, koji je učestvovao na 59 mečeva u nacionalnom dresu, a slavio u 41 (34 u singlu i sedam u dublu) okačiće reket o klin u Madridu, u koji ekipa putuje pet dana ranije kako bi se navikla na klimatske uslove na Pirinejskom poluostrvu, pre svega na nadmorsku visinu.

Protivnici Novaku i drugovima u A grupi biće Francuska i Japan. Na turniru Dejvis kupa učestvuje 18 selekcija podeljenih su u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading