Košarkaška romantika u NBA: Juče potpisao ugovor, danas se penzionisao u svom rodnom gradu i klubu!

Autor:

Sport

18.10.2019

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA veteran Luol Deng (34) je juče potpisao ugovor sa Čikago Bulsima, a odmah nakon toga je i završio profesionalnu karijeru. Jedan od najboljih defanzivaca u Gradu vetrova u ovom milenijumu nikada nije doživeo da ima popularnost kao Derik Rouz ili Džimi Batler sa kojima je delio svlačionicu, ali je isto tako bio zaslužan za uspehe ovog tima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luol Deng

- Srećni smo što je Deng odlučio da se penzioniše kao igrač Bulsa. Bio je uzor na terenu i van njega tokom devet i više godina u Čikagu i davao je sve što je mogao da bi nam pomagao da pobedimo. Zato hoću da mu čestitam, ne samo zbog doprinosa na parketu, već i zbog liderstva i filantropije kojom se bavi van njega - izjavio je prvi čovek Bikova Majkl Rajnsdorf.

Luol Deng je igrao u Čikagu deset godina (2004-2014), a prethodnih pet je nastupao za Klivlend, Majami, Lejkerse i Minesotu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading