Novi problem u Kataloniji: Barselona tražila odlaganje utakmice, Evroliga ODBILA!

Autor:

Sport

16.10.2019

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Uprava Barselone kontaktirala je Evroligu kako bi pokušala da pomeri utakmicu u kojoj je Barselona domaćin Albi iz Berlina. Da se taj meč igra u četvrtak umesto u petak. Razlog - klub ne može da garantuje sigurnost zbog tenzija u Kataloniji, ali je taj zahtev - odbijen.

Foto: Tanjug/AP
Haos u Kataloniji blokira i sport!

Sve ukazuje na to da će generalni štrajk biti upravo u petak u Barseloni i ovaj klub je probao da izbegne bilo kakve nelagodnosti za sve učesnike utakmice. Barsa kao klub tvrdi da ne može da obezbedi siguran prilaz dvorani što je problem za igrače, sudije, navijače...

Ideja je bila da se meč igra u četvrtak, dakle sutra, a ne u petak, ali je Evroliga odbila tu ideju jer ne želi da ulazi u domen spekulacija da li će se nešto dogoditi ili ne.

Alba je svoj meč igrala u ponedeljak i onda bi imala manje vremena za odmor od Barselone. Takođe, u četvrtak igra i Bajern, pa bi to onda donelo "problem" oko televizijskih prenosa.

Ovaj odgovor Evrolige je kategorički i jedino bi neki baš ozbiljan sticaj okolnosti u petak mogao da odloži utakmicu, ističu španski mediji.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Meč je zakazan za petak od 21 čas.

Komentari (0)

Loading