Raspadaju se srpski Kingsi: Bogdan napušta Sakramento!

Autor:

Sport

14.10.2019

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan Bogdanović je odlučio da ne produži ugovor sa Sakramentom u tekućoj sezoni, pa će na leto 2020. godine postati "ograničeni slobodni agent". Ovo može značiti i početak kraja srpske kolonije u glavnom gradu Kalifornije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Takav status znači da će nekadašnji bek Žitka, Partizana i Fenerbahčea moći da dobija ponude od drugih timova u NBA, ali će „Kraljevi“ imati povlašćeni položaj u toj ‚trci‘ - u slučaju izjednačavanja ponude drugih timova Bogdanović će ostati u njihovom timu.

Informaciju je preneo novinar Džejson Anderson iz lokalnog „Sakramento Bija“, a ona sugeriše da je 27-godišnji košarkaš uveren da može da i zbori ugovor veći od 10,6 miliona dolara, koliko bi kao igrač Kingsa imao garantovano u narednoj sezoni.

Iza Bogdanovića je fantastičan nastup na Svetskom prvenstvu u Kini na kojem je izabran u idealnu petorku takmičenja, a prosečno je imao 22,9 poena i 4,4 asistencije po susretu.

U protekloj sezoni u Kingsima, svojoj drugoj u NBA, beležio je 14,1 poen, 3,8 asistencija i 3,5 skokova po susretu za oko 27 mintua na parketu u proseku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading