Tomić: Odbrana je ključna, svi moraju da shvate da igraju za Zvezdu!

Autor:

Sport

10.10.2019

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Milan Tomić bio je s obe noge na zemlji posle velikog trijumfa sprskog prvaka protiv Fenerbahčea u 2. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

Crveno-beli su savladali tim iz Istanbula 68:56 i posle dva kola imaju polovičan učinak.

- Taktički smo uradili baš ono što smo se dogovorili. Možda su bila dva, tri propusta, ali igrač nije kompjuter. Ne može da se isprogramira da ne greši. Znali smo da će nam biti potreban i napad. Čestitam igračima, koncentracija je bila na visokom nivou - rekao je Tomić i nastavio:

- Nije bitno da li je Fener ili neka druga utakmica. Morate da shvatite da imamo nov tim, sa pet novih igrača. Moramo da gradimo igru i da budemo spremni kad bude najteže i u pravom trenutku da napravimo korak napred.

Strateg crveno-belih je potencirao da je igra u odbrani ključna.

- Obrana svaki meč mora da bude na visokom nivou. Košarka je igra, u napadu možemo da imamo problem, kao što smo večeras i imali, ali odbrana je ta koja će nam dati kontru i samopoudzanje u napadu. Stvarno sam zadovoljan, ali treba što pre da zaboravimo ovaj meč i spremimo se za sledeći duel - istakao je strateg crveno-belih.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Tomić je pohvalio ceo tim za učinak protiv Fenerbahčea.

- Svi su dali makismum, napadački Beron i Dženkins nisu imali najbolji dan, ali igrali su odbranu. U rotaciji smo imali 12 igrača i to se zove tim. Da li igraš 5 ili 25 minuta i tih 5 možeš da doprineseš pobedi svoje ekipe. Igrali 2 ili 25 oni moraju da shvate da je cilj da Zvezda dobija utakmice - zaključio je Tomić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading