Veliko pojačanje: Real doveo centra iz NBA!

Autor:

Sport

10.10.2019

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što se i najavljivalo Tunišanin Salah Mežri se i zvanično vraća u Real posle nekoliko godina provedenih u NBA ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vraća se u Evropu

Od igrača na poziciji centra Real ima Edija Tavaresa i pridošlicu iz Himkija Džordana Mikija, a s obzirom na to da je pred madridskim timom veoma dugačka sezona vratili su i Salaha Mežrija. Tunišanin je igrao već za Real od 2013. do 2015. godine, a tada je prešao u Dalas Meverikse gde je bio sve do februrara 2019. godine.

Mežri je u Dalasu uglavnom bio rezerva i u proseku je igrao 12 minuta po utakmici za tri i po sezone, a postizao je 3,4 poena po meču. Salah je takođe bio i u reprezentaciji Tunisa koja je zauzela 20. mesto na Svetskom kupu u Kini i zbog koš razlike joj je izmakao plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Pre Reala Mežri je igrao za tunišanski Etual Sportiv du Sahel, zatim za Antverpen i Obradoiro. Ima 33 godine, visok je 218 centimetara, a sa Realom je 2015. godine osvojio Evroligu u finalu u Madridu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading