"Ponosan sam na to što je ASVEL ponovo u EL!"

Autor:

Sport

05.10.2019

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši košarkaš i aktuelni predsednik ASVEL-a, Toni Parker rekao je posle pobede francuskog tima nad Olimpijakosom u prvom kolu Evrolige da je to bio povratak u elitno takmičenje o kakvom su u klubu mogli samo da sanjaju.

RepublikaFoto: Ap photo
Toni Parker

Skoro devet godina je prošlo od poslednjeg učešća ASVEL u Evroligi. Prvi put od januara 2010. godine francuski klub je zaigrao u Evroligi, a do prvog trijumfa stigao je pred domaćom publikom protiv Olimpijakosa.

Utakmici je prisustvovao i prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu, a nakon velikog slavlja domaćina, Toni Parker se novinarima obratio na konferenciji.

- Pre svega, poželeo bih dobrodošlicu svima koji su bili svedoci naše velike pobede. Hvala Đordiju, veoma poštujem to što je prisustvovao ovako važnom trenutku za nas. Presrećni smo. Prošlo je 10 godina kako nismo gledali Evroligu ovde, a tri godine kako Francuska nije imala predstavnika u tom takmičenju. Dakle, ovo je poseban dan za sve nas. Ponosan sam što su ASVEL i Francuska ponovo domaćini Evroligi. Srećan sam i što smo igrali baš protiv Olimpijakosa, Francuska je toliko puta odmerila snage sa Grčkom i uvek je bilo sjajno igrati protiv njih - rekao je Parker.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Tim Zvezdana Mitrovića je nadigrao Olimpijakos 82:63, a domaćin će biti i u drugom kolu EL, kada dočekuje ekipu Panatinaikosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading