Borac ubedljivom pobedom startovao u ABA 2!

Autor:

Sport

02.10.2019

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Borca iz Čačka izvojevali su ubedljivu pobedu na startu ABA 2 lige u duelu sa Lovćenom – 87:65, u meču koji je trebalo da bude derbi, ali to nije bio jer su Čačani dominirali od prvog do poslednjeg minuta.

RepublikaFoto: KK Borac/Duško Radišić
Košarkaši Borca

Najefikasniji u sastavu Borca koji je na osnovu prikazanog u prvom meču pokazao da ima osnova da se nada ponovnom plasmanu u polufinale plej-ofa kao i prošle sezone, bili su Radovan Đoković sa 18, Đorđe Majstorović sa 17, Brajsi Džons koji je prošle sezone igrao za Ulcinj ubacio je 15. Kod Lovćena, bolji od ostalih bili su Miloš Popović sa 18, odnosno Emir Hadžibegić i Mašan Vrbica sa po 10 poena.

Izabranici Zorana Kašćelana, košarkaši Lovćena, uspevali su zonskom odbranom i induvidualnim rešenjima Miloša Popovića i Mašana Vrbice da održavaju priključak tokom prve deonice, ali već na poluvremenu Borac je vodio sa 42:28.

Uz veliku podršku sa tribina, Čačani su zaigrali još agresivnije u nastavku meča. Zatvorili su sve prilaze svom košu, nizali su se laki poeni iz tranzicije, pa su sve dileme oko pobednika bile rešene sredinom treće deonice jer je na semaforu pisalo 57:31.

Tek u trenutku kada je sve bilo gotovo, Lovćen je počeo da igra onako kako se i očekivalo od tima sa Cetinja. Gosti su uspeli sredinom poslednje deonice da stignu do minus 12, ali je preokret ostao miljama daleko.

U narednom kolu, Borac gostuje Slobodi u Tuzli, a Lovćen će na svom terenu u crnogorskom derbiju ugostiti Sutjesku iz Nikšića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading