Petrović: Da su Amerikanci osvojili zlato, SP i OI bi prestali da postoje!

Autor:

Sport

28.09.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Brazila Aleksandar Petrović sumirao je utiske sa nedavno završenog Mundobasketa, a posebno se osvrnuo na učešće SAD-a.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Aleksandar Petrović

Petrović je u Kini predvodio reprezentaciju Brazila, sa kojom je zauzeo 13. mesto.

On se osvrnuo na neuspeh koji je ostvarila reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država, koja je doživela dva poraza, od Francuske i Srbije, i na kraju zauzela sedmu poziciju.

- Nisu oni izgubili samo dve utakmice. Oni su izgubili i od Australije (pripremni meč prim. aut.), de fakto od Turske, a poraženi su od Francuske i Srbije. U Kini su stigli sa timom koji nije imao kvalitetne unutrašnje igrače, tako da taj 'small ball' je mogao da prođe kod uslovno rečeno slabijih reprezentacija. Čim su došle reprezentacije koje su mogle te mismečeve kvalitetno da odrade, nisu imali šanse - kazao je Petrović za portal "kosarka24.ba".

Petrović veruje da je ovakav vid neuspeha za Amerikance u stvari dobar za košarku generalno.

- To što se desilo Amerikancima je dobro za svetsku košarku. Da se kojim slučajem desilo da su uzeli zlato, tog trenutka više ne bi postojala ni Svetska prvenstva ni Olimpijske igre. Oni bi slali na takmičenja raznorazne ekipe. Ovo što se desilo sa aspekta američke reprezentacije je fantastično - ističe Hrvat.

On je na meču protiv SAD, u kojem je njegov tim poražen, dobio dve tehničke greške za samo 13 minuta, a sada je pojasnio tu situaciju.

- Nama je ta utakmica bila odlučujuća. Imaš 40 minuta utakmicu za prolaz dalje. Bili smo svesni problema koje oni imaju i svesni da Brazil sa američkim reprezentacijama dobro igra. I 2010. i 2014. su bile utakmice na par koševa razlike. Brazilci nemaju taj strah od Amerikanaca. Ušli smo svesni da imamo svoje šanse. Na žalost po mene i Brazil to je bila poslednja utakmica u kojoj su sudije poštovale Amerikance. Kasnije više nije bilo respekta. Ja sam prvu tehničku dobio pomalo naivno. Pravio sam preveliki pritisk na početku misleći da mogu da preokrenem kriterijum. Ni druga nije nešto promenila. Nismo uspeli i, u krajnjoj liniji, oni su krajem treće četvrtine pogodili dva teška šuta preko ruke i prelomili utamicu - zaključio je Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading