Dončić još dve godine u Dalasu sigurno!

Autor:

Sport

24.09.2019

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizacija Dalas Meveriksa aktivirala je, prema svim očekivanjima, treću sezonu ruki ugovora za svog plejmejkera Luku Dončića, preneo je upućeni američki novinar Bobi Marks.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Prema ustaljenoj „ruki skali“ ugovora, Dončić će u svojoj trećoj sezoni u timu iz Teksasa (sezona 2020/2021.) zaraditi 8 miliona dolara.

Dončić je nakon fantastične karijere u Evropi, u kojoj je sa Real Madridom bio prvak Španije i osvajač Evrolige došao u NBA pred sezonu 2018/2019.

U svojoj prvoj sezoni u najjačoj ligi sveta igrao je fantastično, u proseku je na 72 meča (sve kao starter) imao 21,2 poena i 7,8 skokova uz 6 asistencija.

Osvojio je nagradu za najboljeg „novajliju“ godine u NBA, ispred plejmejkera Atlanta Hoksa - Teja Janga.

Prethodno je u Evropi bio najkorisniji igrač EL i španskog prvenstva, a sa reprezentacijom Slovenije je 2017. godine osvojio Evropsko prvenstvo.

U narednoj sezoni saigrač će mu biti i centar srpske reprezentacije Boban Marjanović.

 

 

U isto vreme stigla je i vest da će Meveriksi produžiti saradnju i sa Džastinom Džeksonom u četvrtoj godini ruki ugovora za nekadašnjeg igrača Sakramenta. Džekson je stigao u Dalas u trejdu u kojem je tim iz kalifornijske prestonice pojačao Harison Barns.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading