"Čović u Evroligi? Lepo to zvuči...“

Autor:

Sport

24.09.2019

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plejmejker Crvene zvezde Filip Čović rekao je da je srećan što će po prvi put u karijeri igrati u Evroligi i poručio da se nada novoj uspešnoj sezoni.

RepublikaFoto: Starsport
Debituje u najboljem evropskom takmičenju

- Filip Čović u Evroligi? Lepo to zvuči. Srećan sam zbog toga, a prvenstveno sam srećan zbog uspeha koji smo napravili prošle sezone. Mislim da smo kao tim na najbolji mogući način završili sve ono što smo zacrtali. Nadam se da će kao tim opet napraviti uspeh, ne samo u Evroligi, nego i u svim takmičenjima u kojima budemo igrali - rekao je Čović Tanjugu.

Zvezda u novoj sezoni brani trofeje u Superkupu ABA lige, ABA ligi i Superligi Srbije, a Čović je istakao da je zadovoljan pripremnim periodom i perfektnim skorom u proverama.

- Za sada je sve onako kao smo planirali. Ono što je jako bitno u ovom periodu da nemamo povreda skoro uopšte i nadam se da će to biti tako i tokom cele sezone. Pripremni period nije baš dugo trajao, sledi nam Superkup. To je takmičenje koje nam je važno kao i sva ostala i nadam se da ćemo ostvariti uspeh kao što smo ostvarili i prethodnih godina - rekao je Čović.

Zvezda se ove sezone vraća u Evroligu posle godinu dana pauze, što je bio razlog da klub sa Malog Kamegdana dovede igrače sa evoligaškim iskustvom, ali i da zadrži okosnicu tima koja je izborila učešće u najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

- Mislim da je veoma bitno što je veliki deo igrača ostao od prethodne sezone. Došli su kvalitetni igrači koji imaju iskusvo igranja i u Evroligi i Evropi. Kroz ove utakmice u pripremnom periodu i kroz evroligaške utakmice, svi ćemo biti kompaktniji i bolji kao tim.

RepublikaFoto: Starsport

Izabranici Milana Tomića utakmice u Evroligi igraće i u "Štark areni" i u hali "Aleksandar Nikolić", a Čović smatra da će nekadašnji Pionir biti nezgodinije mesto za protivnike.

- Po prvi put treniram i igram u Areni. Pionir je svakako akustičniji i po mom mišljenju je jako nezgodniji za protivničke ekipe. To će vam reći svako od nas. U Areni treba da bude 15.000-20.000 ljudi da bi atmosfera bila približna onoj u Pioniru. Dolazio sam da gledam utakmice, nisam igrao. Možda i nisam čovek koji može to da vam uporedi. Nadam se da će i ovde doći 20.000 ljudi, pa će biti atmosfera kao i u Pioniru.

Nova sezona u regionalnom takmičenju počinje 4. oktobra, sve ekipe su se pojačale u nadi da sa trona skinu aktuelnog šampiona.

- Uvek kažemo da je ABA liga sve jača i jača... Generalno, sve ekipe su se pojačale i siguran sam da će biti jača liga nego prethodnih sezona. Očekujemo da sve to počne, pa ćemo videti kako će to da izgleda. Kroz neke prijateljske utakmice sam pratio sam rivale, ali ništa preterano niti detaljno. Mi imamo naše obaveze i moramo da se fokusiramo na nas - rekao je 30-godišnji košarkaš, koji je upitan šta će biti prednost crveno-belih u ABA ligi.

- Imamo roster od igrača koji su igrali u jakim ligama i na najvišem mogućem nivou. Imamo 16 košarkaša koji mogu da igraju u svakom trenutku pođednako dobro i mislim da je snaga u timu - zaključio je Čović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading