Lazić smiruje strasti: Svi kažu da Zvezda nije imala jaču ekipu, ali...

Autor: Tanjug

Sport

23.09.2019

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da crveno-beli u novoj sezoni na terenu moraju da opravdaju ulogu favorita i pokažu zbog čega imaju epitet najjačeg tima u regionu.

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić

- U poslednjih nekoliko godina svi Crvenu zvezdu smatraju za favorita. Mi moramo da dokažemo da smo dostojni toga. Svi zaista pričaju da je ovo najjači tim i da Zvezda nije imala jaču ekipu. Razumem da se to priča na početku, ali mi posle tih priča na kraju sezone moramo da pogledamo iza sebe i da vidimo da li smo mi opravdali ulogu najjačeg tima. Ako ne ispunimo sve ciljeve, uzalud i da su ovde bili NBA igrači ako nismo uradili ono što se od nas očekuje. Bez obzira na imena, mi moramo na terenu da pokažemo zašto smo ovde- rekao je Lazić Tanjugu.

Ekipa Milana Tomića pripremni period završila je sa tri pobede na turniru u Atini, gde je dva puta pobeđen Olimpijakos, a savladan i Peristeri.


- Atina je odrađena onako kako treba. Pre svega, nećemo da uzmemo u obzir pobede, jer je u ovom pripremnom periodu najvažnije da se ekipa uigra i da se uspostavi hemija, što smo i iskoristili. Kažem opet, pobede nisu bitne, koliko napredak koji smo ostvarili. Možemo da budemo zadovoljni ovim pripremnim periodom- rekao je on.
RepublikaFoto: Tanjug/Tanja Valič

Zvezda u narednoj sezoni brani tri trofeja, u ABA ligi i Superligi Srbije, a novu sezonu počinje u Zagrebu nastupom na Superkupu ABA lige, koji je takođe osvojila prošle godine.


- U sredu putujemo u Zagreb, gde nas očekuje Superkup ABA lige, prvo zvanično takmičenje. Naravno da želimo da ponovimo uspeh od prošle godine i da odbranimo trofej, ali i da iskoristimo te utakmice da se što bolje pripremimo za početak Jadranske lige i za početak Evrolige- istakao je borbeni bek.

Lazić je rekao i da nema lične ciljeve u novoj sezoni i da svi treba da se podrede timu.

- Lične ciljeve nemam i mislim da niko ne treba da ih ima. Svi treba da se stavimo u službu tima i zajedničkig ciljeva koji stavljeni ispred nas, pre svega Jadranska liga, pa i sve ostalo. Treba da razmišljamo u tom pravcu, a sve lične ciljeve da ostvarujemo van košarke- zaključio je Lazić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading