ĐORĐEVIĆ: Odbranom do zlata ; KOKOŠKOV: Energija i motiv nisu dovoljni

Autor:

Sport

17.09.2017

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras je na programu finale Evropskog prvenstva u kom se sastaju Srbija i Slovenija. Ukoliko srpska reprezentacija pobedi u ovom meču popeće se na pobedničko postolje prvi put posle 16 godina. Svoje viđenje, medijima u Turskoj izneli su selektori Aleksandar Đorđević i Igor Kokoškov

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Odbrana je najbolji napad: Aleksandar Đorđević

- Uradili smo dobar posao do sada, ali idemo dalje. Zasluženo smo u finalu, momci su od prvog dana, a ja nikad ne propustim priliku da ih pohvalim javno, treningom i odnosom prema radu došli do svega ovoga. Bili su veoma ozbiljni i profesionalni i ovo je potvrda takvog odnosa prema poslu kojim se bavimo. Pokazali smo mnogo, ali ne sve, mislim da imamo prostora da poboljšamo igru, bez obzira što je u nekim momentima ona, pre svega u odbrani, bila na visokom nivou. Momci moraju da shvate da jedino odbranom možemo da dođemo do trofeja. Slovenija je igrala impresivno u odnosu na protivnika koji im je dozvolio da tako igraju. Mi se zovemo kako se zovemo, sigurno nećemo da ih pustimo i da gledamo kako oni to lepo izvode. Sve zavisi od nas, naše sigurnosti i naše hrabrosti- rekao je Đorđević i osvrnuo se na činjenicu da Slovenci prvi put igraju finale nekog velikog takmičenja.

- Svako mora da igra finale prvi put, radi se o vrhunskim igračima i ne bi trebalo da imaju tremu na tom nivou - zaključio je Đorđević.

Foto: Tanjug/AP
Doneo prvo finale Slovencima: Igor Kokoškov

Sa druge strane selektor slovenačke košarkaške reprezentacije, srpski stručnjak Igor Kokoškov, poručuje da kolega sa klupe Srbije rečima da je Slovenija favorit želi da "zamaskira" situaciju, ali da ne može da ga "prevari" uoči finala.

- Suštinski je to nebitno, znam šta je rekao novinarima, a šta u svlačionici. Mi ne čitamo medije, normalno da postoji rezerva i poštovanje prema protivniku, ali siguran sam da je na zatvorenom sastanku rekao "Daj da pregazimo ove Slovence" i zato ne može da me prevari - uz osmeh je naveo Kokoškov novinarima u Turskoj.

On je dodao da samo energija i motiv neće biti dovoljni, već i da se odigra kvalitetno, šuterski raspoloženo kao protiv Litvanije i Španije.

Finale je na programu od 20:30 sati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading