(VIDEO) Mundobasket u brojkama: Srbija i BOGdanović oborili neverovatne REKORDE!

Autor:

Sport

18.09.2019

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Svetskom prvenstvu iza nas oboreni su brojni rekordi, a neki se tiču i reprezentacije Srbije. Iako je naš tim završio na petoj poziciji, imao je čime da se pohvali, pa tako možemo da kažemo da je naša reprezentacija oborila rekord u procentu šuta iz igre, a da je Bogdan Bogdanović izjednačio rekord Mundobasketa u broju datih trojki. Naravno, sve od 1994. godine na ovamo od kada se vodi statistika.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović

Krenimo od reprezentacije Srbije. "Orlovi" su u Kini šutirali 53,5 odsto iz igre što je najveći procenat bilo kog tima od 1994. godine. I zato i ne iznenađuje što je naš tim pobeđivao protivnike sa razlikom od 19,4 poena. Ali, to je sport i to je košarka. Nismo stigli do medalje.

Srbija je dala 126 poena Filipinima i to je najveći broj poena koju je jedna evropska selekcija dala još od Španije koja je Koreji ubacila 130 poena.

U tom meču Srbija je šutirala 75% iz igre, i to je najbolji procenat šuta na jednoj utakmici Mundobasketa od 1994. na ovamo! Bravo.

To je to što se tiče naše reprezentacije. Kada su individualna priznanja u pitanju, tu se istakao Bogdan Bogdanović. Postigao je ukupno 35 trojki na Mundobasketu i tako se izjednačio sa trojkama koje je Portorikanac Leri Ajuso dao 2002. godine. I on je tada ubacio 35 trojki.

Na sve to, Bogdanović je postao najbolji strelac Srbije na Svetskim prvenstvima sa ukupno postignutim 291 poenom, otkako se detaljno prati statistika, naravno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading