Albisi trojkama doneo bronzu Francuskoj, Australija bez snage za finiš

AUTOR: Republika

nedelja, 15. 9. 2019.| 11:51 >> 11:57

0

Košarkaši Francuske su pobedili Australiju 67:59 (11;16, 10:14, 21:16, 25:13) i tako osvojili bronznau medalju na Svetskom prvenstvu u Kini. Vodila je Australija u većem delu meča, ali opet nije imala snage da privede meč kraju. Na kraju je Endru Albisi sa tri trojke doneo medalju "trikolorima".

Starsport
Francuska je pobedom nad Australijom osvojila bronzanu medalju

Nervozno su Francuzi ušli u ovaj meč, imali su nekoliko faulova u napadu i Australija je strpljivom igrom to iskoristila i odmah preuzela vođstvo, Nastavili su "trikolori" da promašuju sa poludistance i da uzimaju nerezonske šuteve, pa je tako prednost "Bumersa" samo rasla.

Ipak u drugom poluvremenu se situacija promenila. Nando de Kolo i Nikola Batum su uzeli stvar u svoje ruke i doveli meč u egal, U poslednjoj četvrtini Francuska je prvi put povela, a potom je na scenu stupio plej Endru Albisi.

On je sa tri vezane trojke prelomio meč i tako doneo bronzu selekciji Vensana Kolea.

Kod pobedničkog tima De Kolo je imao 19 poena, a Evan Furnije 16 uz očajne procente šuta. Sa druge strane 17 poena Džoa Inglsa i 15 Petija Milsa su bili nedovoljni za medalju.

IV ČETVRTINA:

10. minut: Ingls promašuje trojku, a potom fauliraju Batuma "Bumersi". Jedno bacanje pogađa Batum, a De Kolo pravi faul nad Kejom. Mils iz ugla pogađa za tri poena i Kole traži tajmaut.

De Kolo pogađa za 2, Delovadova promašuje trojku i fauliraju ga Australijanci. Batum pogađa jedno za 67:59.

To je konačan rezultat.

9. minut: Ipada lopta Milsu i ide preko pola. Jesu li Francuzi uzeli bronzu?

Bogut hvata loptu posle promašaja Francuza, ali mu je krade De Kolo. Faul Inglsa, ali tek sada izlaze iz bonusa. Albisi u uglu i trojokom rešava ovaj meč

8. minut. De Kolo promašuje trojku! Mogao je da reši ovaj meč. Bogut promašuje za dva, a Furnije hvata tu loptu. Dva faula Delovadove nad Furnijeom u narednom napadu, ali nije Australija van bonusa.

Gober završava na obruču za 60:56 i tajmaut je za Australiju.

7. minut: SAda Kej postiže poene i pogađa za još jedno vošstvo svog tima. Albisi još jednom trojom vraća prednost svom timu - 58:56. Batum krade loptu Australiji.

6. minut: Furnije po običaju kada je ovaj meč u pitanju - promašuje. Ipak previše se zaneo Peti Mils i na kraju izbacio loptu u aut. Furnije pogađa za dva.

5. minut: Mils postiže poene preko Gobera i Batuma za 54:53. Ntilikina promašuje trojku, ali Kej u tranziciji ne uspeva to da kazni.

4. minut: Dva poena Boguta, dvojka iz pokreta za iskosnog centra. A onda prvi poeni za Albisija - trojka! Sada je 53:52.

3. minut: Konačno poeni za Australiju, Nik Kej ispod koša za 50:48. De Kolo preteruje, pokušao je sa pola terena i promašio celu konstrukciju. Izjednačenje! Pogodak Milsa sa poludistance za 50:50 i tajmaut Kolea!

RTS/printscreen

2. minut: Delovadova i Mils promašuju pokušaje za tri, u krizi je Australija. De Kolo sa druge strane pogađa trojku i sada je 50:46.

1. minut: De Kolo pogađa trojku! Sada je 46:45, imaćemo ovde dramu. Delovedova promašuje za tri, Faul nad De Koloom i Francuska ima šansu za vođstvo!

Oba bacanja pogađa De Kolo i vodi Francuska 47:46.

III ČETVRTINA:

10. minut. Batum ne uspeva da izjednači. Konačno poeni za Australiju, sad Delovadova prekida seriju "trikolora". Dobra odbrana "Bumersa" i imaju poslednji napad. Na kraju ništa od toga, istekao im je napad.

9. minut: Promašaj Inglsa za tri, sa otvorene pozicije. Sjajna asistencija De Koloa za svog centra i sada je Francuska na -2. Jako nerezonski šut Bejnsa posle tajmauta Australije.

8. minut: Sada Batum uzima loptu i Leimanis reaguje trostrukom izmenom. Faul u napadu suđen De Kolou. Ali potom faul u napadu na drugoj strani, pravi ga Džo Ingls.

Minijatura posle auta i pogađa Furnije. Francuzi su na samo -4, a Mič Krik pravi faul u napadu. Vraćaju se Francuzi u ovja meč!

7. minut: Prekida Džo Ingls sa dva poena ovu seriju Francuza, ali onda sledi trojka De Koloa - 44:36. Zaustavljen je Bejns ispod koša, a onda De Kolo opet postiže poene za 44:38.

6. minut: Pada Peti Mils sa loptom i gubi posed, a onda Kris Golding nesmotreno pravi nesportsku grešku. Furnije promašuje jedno, pogađa jedno slobodno bacanje, a potom Batum ubacuje trojku za 42:32.

Tajmaut za Australiju. Posle tajmauta sjajan prodor Goldinga koji promašuje otvoreno polaganje, što potom kažnjava Gobertispod koša.

5. minut: Faul Bejnsa nad Poajeom u borbi za poziciju u skoku. Opet Furnije, sada je zgazio liniju i izašao u aut.

Sjajno se snašao Bejns i postigao poene iz reketa - 42:28.

4. minut: Vidno je umoran Peti Mils, opet je promašio zicer. Ipak Batum promašuje trojku, a u tranziciji Lendejl pogađa pod košem - 40:25. Furnije pogađa za tri i smanjuje na 40:25.

Lepa rampa Poajea nad Krikom, ali sudije kažu da je bio faul. Ipak on promašuje oba bacanja, ali se odličnom rampom nad De Koloom iskupio.

3. minut: Faul nad Džoom Inglsom, koji pogaša oba slobodna bacanja - 38:23. Greške sa obe strane u napadima i ostaje +15 za Australiju.

Batum se sjajno ubacuje, asistira mu Poaje i Batum zakucava za 38:25.

2. minut: Lomi Delovadova Furnijea, pogađa za dva iz prodora - 35:23. Ne popravlja Mbaje iz skoka promašaj Ntilikine, ali sa druge strane Kej pravi faul u napadu. Još jedan promašaj Furnijea.

1. minut: Neuspešan ali-up na startu za Boguta, ali i pas Ntilikine za Gobera je neuspešan. Bogut sjajno baca loptu za Keja, koji pogađa za 2 i ima šansu za 2+1- Pogađa dodatno bacanje i dvocifrena prednost je za "Bumerse" - 33:21.

Smanjuje Batum na -10 pogodtkom za 2.

II ČETVRTINA:

10. minut: De Kolo neprecizan za tri, Kakva trojka Džoa Inglsa, van balansa i uz skok unazad! Sada je 30:21, a ovim rezultatom se završava prvo poluvreme.

9. minut: Delovadova je promašio za dva, ali je Ntilikina promašio trojku. De Kolo pravi faul, ali još Francuska nije van bonusa. Mils se sjajno ubacio i promašio zicer.

8. minut: Konačno Furnije! Pogađa trojku, a Ingls sa drzuge strane sjajno prolazi za 28:21. Faul u napadu Furnijea.

7. minut: Furnije sada promašuje zicer! Džo Ingls je "provozao" Laberija i na kraju pogodio za 2 - 24:18. Promašuje Albisi u prodoru, ali Gober hvata loptu i fauliran je.

Gober promašuje oba bacanja, a Lendejl sa dva poena na drugoj straniu povećava prednost na 26:18. Tajmaut Kolea.

6. minut: Ipak Mič Krik poklanja šansu Furnijeu da se vrati u meč, Pravi faul na liniji za tri poena. Pogaša bek Francuza 3 bacanja i sada je 22:18.

Sjajna odbrana Francuske, ali u kontri Furnije opet promašuje. Ali i Bejns je van utakmice i on pravi faul u napadu.

5. minut: Faul nad Bogutom pravi Vensan Poaje,a iskusni centar pogađa samo jedno bacanje. Furnije još jednom promašuje, užasno igra u ovom prvom poluvremenu.

4. minut: Bogutu lopta ostaje na obruču, sačuvao ga je Laberi, koji je onda bio i najbrži u kontri i zakucao je za 19:15. Ipak ne topi se prednost Austalije, pogađa Ingls - 21:15.

3, minut: Promašaj Inglsa za tri, a Laberi je uspeo da iznudi faul Nika Keja. Serija grešaka sa obe strane.

2. minut Imamo poene - trojka Inglsa za 19:11. Smanjuje Vensan Poaje pogotkom za 2 sa poludistance 19:13.

1. minut: Još jedan promašaj Furnijea sa poludistance, ali mu se sa druge strane revanšira Delovadova. Nastavlja se serija promašaja i Albisi opet promašuje sa poludistance.

I ČETVRTINA:

10. minut: Neverovatna akcija Australije i Bogut to koristi da postigne dva poena. Na kraju četvrtine Nando De Kolo trojkom završava prvu četvrtinu - 11:6.

9. minut: Izgubljena lopta Australije. Ne koristi to Francuska, Laberi promašuje trojku,a Tupan pravi faul nad Inglsom. Pogađa jedno bacanje - 14:8.

Još jedan promašaj sa poludistance Francuske.

8. minut: Mils sada promašuje trojku, ali sa druge strane Albisi promašuje dugu dvojku. Potom faul u napadu Džoka Lendejla i on izlazi sa terena zbog dve lične greške.

De Kolo baca loptu u ruke protivnika!

7. minut: Promašaj Ntilikine sa poludistance, ali plej Francuske hvata ofanzivni skok i asistira za De Koloa - 10:6. Bejns! Trojka od tablu - 13:6.

Opet nervoza, sada faul Poejea u napadu i ponovo protesti kod sudija.

RTS/printscreen

6. minut: Ntilikina promašuje, a u tranziciji Peti Mils postiže poene. Nervozni su Francuzi i Furnije pravi faul u napadu. Ali greše i na drugoj strani - faul u napadu Džoka Lendejla.

5. minut: Sada Mils ne pogađa sa poludistance, Faul u napadu jako nervoznog Rudija Gobera. Suđena mu je i tehnička, a Peti Mils je pogodio slobodno bacanje za 8:4.

4. minut: Mils pogađa dva poena i vraća nešto veću prednost "Bumersima" - 7:4. Još jedan promašaj Francuza, sada Batum.

3. minut: Furnije sada pogađa šut iz koraka - 5:2. Pogađa Fren Ntkilina za dva poena i sada je 5:4.

2. minut: Početak obeležen greškama, Gober je bio tri sekunde u reketu. A Nik Kej prvi postiže poene - 2:0.

Furnije promašuje još jednom sa poludistance, a Peti Mils postiže trojku za 5:0.

1. minut: Faul u napadu za Boguta na startu. Furnije promašuje, ali Bogut baca loptu pravo u ruke protivniku.

BIĆE NA ĆIRILICI? Bobi Marjanović izabrao slogan na dresu
BIĆE NA ĆIRILICI? Bobi Marjanović izabrao slogan na dresu
0
(FOTO) UGOVOR ŽIVOTA: Lendejl pojačava VELIKANA!
(FOTO) UGOVOR ŽIVOTA: Lendejl pojačava VELIKANA!
0

KOMENTARI 0


Bumersi razočarani: Hteli smo da se Australija raduje medalji...
Bumersi razočarani: Hteli smo da se Australija raduje medalji...
0
Nemci se vratili posle velikog minusa, ali Francuzi ipak slavili!
Nemci se vratili posle velikog minusa, ali Francuzi ipak slavili!
0
Pukla stotka: Kenguri ubedljivi na startu Mundobasketa, Kanađani nemoćni!
Pukla stotka: "Kenguri" ubedljivi na startu Mundobasketa, Kanađani nemoćni!
0
Nezapamćena drama u Pekingu: Španci u finalu Mundobasketa, Australijanci pali posle dva produžetka, sudije ponovo pod lupom!
Nezapamćena drama u Pekingu: Španci u finalu Mundobasketa, Australijanci pali posle dva produžetka, sudije ponovo "pod lupom"!
0
(FOTO) MUSLIMAN VELIČA RATKA MLADIĆA: Izbacili ga momentalno iz kluba!
0

(FOTO) MUSLIMAN VELIČA RATKA MLADIĆA: Izbacili ga momentalno iz kluba!

Zbog jednog od najboljeg golmana sveta Čelzi je spreman da sruši svetski rekord
0
Zbog jednog od najboljeg golmana sveta Čelzi je spreman da sruši svetski rekord
IZ LACIJA NA MARAKANU? Italijani OTKRILI detalje!
0
IZ LACIJA NA MARAKANU? Italijani OTKRILI detalje!
SNIMILI GA NA MARAKANI: Englezi KUPUJU, milioni za crveno-bele!
Fudbal

SNIMILI GA NA MARAKANI: Englezi KUPUJU, milioni za crveno-bele!

Republika

 - utorak, 14. 7. 2020. u 13:00 0

Levi bek Olimpijakosa Kostas Cimikas nalazi se na meti neimenovanog kluba iz Premijer lige koji je spreman da izdvoji čak 20 miliona evra...

BIĆE NA ĆIRILICI? Bobi Marjanović izabrao slogan na dresu
Košarka

BIĆE NA ĆIRILICI? Bobi Marjanović izabrao slogan na dresu

Republika

 - utorak, 14. 7. 2020. u 12:50 0

Boban Marjanović, centar Dalas Maveriksa, odlučio je da se solidariše sa saigračima, te će mu na leđima dresa pisati "jednakost".

MONAKO AMINOVAO: Nova pozajmica za Strahinju Pavlovića!
Fudbal

MONAKO AMINOVAO: Nova pozajmica za Strahinju Pavlovića!

Republika

 - utorak, 14. 7. 2020. u 12:35 0

Fudbalski klub Monako odlučio je da talentovanog štopera Strahinju Pavlovića prosledi na pozajmicu u Serkl Briž.

(VIDEO) PROŠLO JE TAČNO 90 GODINA: Na današnji dan Jugoslavija je SRUŠILA Brazil u Montevideu!
Fudbal

(VIDEO) PROŠLO JE TAČNO 90 GODINA: Na današnji dan Jugoslavija je SRUŠILA Brazil u Montevideu!

Republika

 - utorak, 14. 7. 2020. u 12:10 0

Na današnji dan pre tačno 80 godina odigrana je legendarna utakmica na Svetskom prvenstvu u Urugvaju u kojoj je reprezentacija Jugoslavije...

(VIDEO) KAD KAPITEN SABOTIRA SVOG SAIGRAČA: Luda peckanja na pripremama Zvezde!
Fudbal

(VIDEO) KAD KAPITEN SABOTIRA SVOG SAIGRAČA: Luda peckanja na pripremama Zvezde!

Republika

 - utorak, 14. 7. 2020. u 12:06 0

Fudbaleri Crvene zvezde su trentuno na Divčibarama i vredno rade pod komandom trenera Dejana Stankovića.

EKSPLOZIJA U HUMSKOJ: Partizan poslao ponudu za EVROLIGAŠKOG centra!
EKSPLOZIJA U HUMSKOJ: Partizan poslao ponudu za EVROLIGAŠKOG centra!
0

Džejlen Rejnolds, doskorašnji centar izraelskog Makabija, nalazi se na meti Partizana, a crno-beli...

NOVI PANČEV PRELOMIO: Deki ga je SILNO želeo, BISER POTPISAO!
NOVI PANČEV PRELOMIO: Deki ga je SILNO želeo, BISER POTPISAO!
0

Perspektivni fudbaler Rabotničkog David Toševski karijeru će nastaviti u ruskom Rostovu koji je...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 14. 7. 2020.