Đorđević posle SAD: O organizaciji, sarkazmu, Bogdanu...

Autor:

Sport

12.09.2019

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je posle pobede nad selekcijom SAD razgovarao sa novinarima. On je bio zadovoljan reakcijom tima.

RepublikaFoto: Danijel Kokanović
Zadovoljan posle pobede

- Dobra, prava reakcija tima.Spavali smo u našem krevetu, to je jako važno posle silnih putovanja. Organizacija SP nam nije pomogla.

Pobedu nad Amerikancima je posvetio narodu u Srbiji.

- Ovo je važna utakmica i pobeda za naš narod. Igrali smo dobro, ponosno, sjajno smo šutirali posebno u prvoj četvrtini. Nismo samo pogađali dalekometne šuteve već smp pornašli i igru ispod koša.Znali smo da su Amerikanci imali težak mrč i poraz sinoć.

Upitan je i za izjave o američkoj reprezentaciji pre prvenstva.

- Bio sam gost na američkoj nacionalnoj televiziji. Ako mi oduzmete sarkazam, onda nemam ništa. Naravno da niti jednom izjavom nisam želeo da ponizim Ameriku, to nije moj stil. Imam veliko poštovanje prema Americi i treneru Popoviču.

Bilo je reči i o sjajnoj igri Bogdana Bogdanovića.

- Bogdan je sjajan momak, sjajan igrač, obožava košarku, obožava da trenira. Samo čestirke za njega, on je vođa sa ponosom, sa karakterom, pravi primer za sve. Ali, uglavnom takmičenja ne osvajaju timovi koji imaju najboljeg sttelca

Ova pobeda nije imala nikakvu rezultatsku važnost, ali je svakako bila bitna za tim.

- Da, tako je. Ovo je bila neka naša spotska dužnost. Nekada ide u jednom smeru, nekada u drugom ali mi smo tim i zajedništvo mora uvek da nas kradi. Pokazali smo da i te kako možrmo da igramo dobru košarku, ali nažalost igramo samo za čast, da ispoštujemo takmičrnje do kraja. Siguran sam da su i Ađwrikanci iznenađeni porazom u čet rtfinalu.

Bilo je i pitanja o tome da li je prva četvrtina u ovom meču bila najbolji period igre otkako je Đorđević na čelu našeg nacionalnog tima.

- Ne znam, zaista.Budimo realni, za njih je meč došao u jako teškom trenutku, sinoć su imali mrč. Moja ekipa se lepo naspavala, to se zaista videlo. Isto i Amerikanci komentaripu da je ovo jako zahtevno i naporno takmičenje

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading