Ovo je prava Srbija! Zgaženi Ameri uz Bogdanov šuterski teror!

AUTOR: Republika

četvrtak, 12. 9. 2019.| 14:59 >> 15:08

0

Košarkaška reprezentacija Srbije je u meču razigravanja za mesta od 5. do 8. na SP pobedila selekciju SAD 94:89 i tako je osigurala sebi borbu za peto mesto sa boljim iz duela Poljske i Češke.

Srbija sjajna protiv Amerike

Srbija je ovu pobedu "napravila" u prvoj četvrtini koju je dobila sa čak 25 poena razlike, Potpuno su razbili Amerikance, a onda se SAD potpuno vratila u meč. 

Posle egal treće četvrtine naš tim je u poslednjih 10 minuta uspeo da prelomi meč i dobije ga. 

Sjajno je Srbija šutirala za tri, čak 48 odsto, a posebno je raspoložen bio Bogdan Bogdanović sa čak 28 poena. On je pogodio čak sedam trojki. 

Istakao se i Vladimir Lučić sa 15 poena, a kod Amerikanaca je posle tihog prvog poluvremena proradio Herison Barns i ubacio ukupno 22 poena. 

Srbija svoj sledeći meč igra u subotu od 14 časova. 

IV ČETVTINA: 

10. minut: Faul Kembe Vokera i Bogdan Bogdanović ide na liniju slobodnih bacanja. Pogađa jedno - 92:87. 

Lična greška Jovića i bacanja za Džoa Herisa na 28 sekundi do kraja. Dodaju sudije tri sekunde na sat posle pregledanja snimka. 

Prvi promašaj Džoa Herisa sa penala na ovom SP! Sada pogađa 92:88. Potrošili smo devet sekundi i na 20 sekundi do kraja dva bacanja za Jokića. 

Pogađa oba puta i sada je 94:88! Promašaj za tri, ali Majls Tarner hvata tu loptu ispod koša. Fauil je nad njim i ovo je peti faul Jovića. 

Promašuje prvo! Daje drugo! SRBIJA JE POBEDILA AMERIKU!

9. minut: Dvojka za Srbiju i Bogdanović opet postiže poene - 91:81. Sudije vraćaju Ameriku u meč! Ne sude preko pola i Barns pogađa trojku - 91:84. Jović prmašuje trojku, a Micić pravi faul, iskoristili smo bonus. 

Promašuje Midlton, ali posle skoka Voker postiže torjku samo +4 za Srbiju!

8. minut: Beži Kemba Voker Jokiću, postiže nove poene za 87:81 i Đorđević traži tajmaut. Bogdanović se otvara ispod koša i pogaša zicer. Sa druge strane sjajna odbrana Jokića ispod koša. 

7. minut: Faul nad Midltonom i evo faula nad Midltonom sa druge strane. Pogađa Midlton oba bacanja - 85:77. Bogdanović za Jokića i laki poeni za Srbiju ispod koša, 87:77. 

Ipak Barns opet odgovara poenima - 87:79. 

6. minut: Rampa Bjelice, a na kraju ovog napada Micić zakucava! Barns drži SAD sa ovom trojkom - 85:75. Bogdanović promašuje za tri, ali Boban Marjanović hvata skok. 

5, minut: Pogađa Bjelica neverovatnu trojku iz daljine - 81:70. Barns drži Ameriku u igri sa još dva poena. Sa druge strane Vasilije Micić pogađa za 2 - 83:72. 

4. minut: Promašaj Jovića, a Boban Marjanović uspeva da otme loptu. Prvo Micić promašuje iz prodora, a onda Marjanović ne pogađa zicer. Na kraju iz kontre faul nad Herisonom Barnsom. 

Pogađa oba slobodna bacanja Barns - 78:70. 

3. minut: Odlična timska odbrana i Bjelica krade loptu, a Vladimir Lučić pogađa iz ugla - 78:68. 

2. minut: Pridigao se Micić, promašuje SAD za tri, ali opet su dobri u skoku. Ipak na kraju još jedan promašaj Amerikanaca, Izolacija za Marjanovića i faul nad njim za slobodna bacanja. 

Pogađa naš gorostas oba penala, sada je 75:68. Promašaj Mičela iz prodora, a sada faul nad Lučićem. Promašuje ipak oba slobodna bacanja, a lopta beži iz ruku Marjanoviću tokom skoka. 

1. minut, Promašaj Midltona za tri poena, a potom poeni Bobana Marjanovića 73:68. Napad Amerike, a Vasilije Micić je ostao da leži na parketu. 

III ČETVRTINA:

10. minut: Bogdanović za Marjanoviča  laki poeni za našeg džina . 71:66, Bruk Lopez na liniji za slobodna bacanja i pogađa oba - 71:68. 

Promašaj Bogdanovića za tri, ali i skok u napadu naših. Promašuje i Micić, ali ističe i vreme u ovoi četvrtini. 

9. minut: Marjanović laki poeni ispod koša, 69:63. Promašaj Amerike, ali opet skokm u napadu. Faul Bjelice i na penalu je Džejlen Braun.

Promašaj, a onda i pogođeno drugo bacanje, 69:64. Bjelica greši, Midlton uzima tu loptu i lagano zakucava u kontri - 69:65. 

8. minut: Opet su svi potrčali u kontru, a niko nije zaštitio skok. Lopta za SAD. Ipak promašaj Mičela za tri, ali Bogdanoviću Plamli izbija loptu. No ona je i dalje u našem posedu. 

Lučić i nova trojka za naš tim! 67:61. Ali Vajt postiže dva poena jako brzo.

7. minut: Promašaj Bogdanivća za tri, ali skok u napadu za naš tim, potom faul nad Jokićem. Neverovatni Bogdanović pogađa još jednu trojku! 

Sa druge strane preko Marjanovića Midlton - 64:61. Promašaj Jokića iz teške pozicije. 

6. minut: Kemba Voker pogađa trojku i sada je 61:56. Promašuje na postu Boban Marjanović, a nova trojka za Amerikance od strane Mičela - 61:59. Nogom igra Mičel u odbrani. 

5. minut: Promašaj Midltona za tri, a onda promašuje Bogdanović trojku. Potom dva poena Amerike - 61:53. Promašaj Jovića za tri i otvara se kontra Amerike.

4. minut: Bogdanović još jednu trojku iz dotrčavanja! A sa druge strane opet faul nad Barnsom. Opet dva pogotka Barnsa - 56:51. 

Sjajan prodor Jovića za 58:51. 

3. minut: Plesala je lopta po obruču, ali je na kraju ušla. 51:47. Trojka Jokića! 54:47. Sudije su nam oduzele jedan poen, jer su odličile d aje ovo buila dvojka. 

A u napadu Amerikanaca faul nad Barnsom, koji pogađa oba bacanja - 53:49.

2. minut: Džo Heris odmah vraća trojku, 49:45. Jokić sjajno asistira Milutinovu za 51:45. Majls Tarner promašuje za tri.

1. minut: Jović postiže prve poene, Srbija vodi šest razlike, 46:40. Iz auta doleće Mičel i zakucava, 46:42. Trojka Lućića - 49:42.

II ČETVRTINA: 

10. minut: Uspeva Jokić Tarnera da natera na faul i sada je na liniji penala. Pogađa samo jedno - 44:38. Majls Tarner pogađa u prodoru - 44:40. 

To je konačan rezultat ovog poluvremena. 

9. minut: Jokić iz koraka za dva poena - 43:31. Majls Tarner sa druge strane daje trojku - 43:34. Vasilije Micić ne uspeva da ugura Kemb ispod koša, a Kris Midlton pogađa trojku za 43:38. 

8. minut: Kontra SAD, Kemba Voker pogađa za 2 i sada je 38:30. Milutinov pogađa za dva i vraća dvocifreno vođstvo Srbije. Uz to ima dodatno slobodno bacanje, koje pogađa - 41:30. 

Još jedan ulaz Amerikanaca prolazi i sada je 41:32. 

7. minut: Micić promašuje iz teške pozicije, a Majls Tarner lagano zakucaa sa druge strane - 36:26. Još jedan tajmaut Đorđevića. 

Sjajna prednja promena Bjelice, izbacio je Tarnera i zakucao - 38:26. Pogodak za dva poena Midltona sa druge trane 38:28.

6. minut: Harison Barns postiže dv apoena - 36:21, a Micić se premobinovao i od Milutinova lopta ide u aut. Očajna odbrananaših i tri poena za Ameriku, pogađa Midlton. 36:24.

5. minut: Simonović promašuje iz ugla, a Nikola Milutinov pravi jako čvrst faul nad Vokerom. Samo jedno bacanje pogađa Kemba, 36:19. 

Previše su iskomplikovali naš igrači , propustili nekoliko otvorenih šuteva i na kraju ništa od ovog napada. Ali i Amerikanci takođe promašuju.

4. minut: Kemba Voker pogađa preko Bogdanovića, za dva, ali konačno Jović dvojkom prekida ovu seriju - 36:18. A onda i blokada Jovića nad Vokerom!

3. minut: Prekida se ova mini-serija Amerike. Nikola Milutinov je na liniji slobodnih bacanja, no promašuje oba. Ipak Simonović hvata tu loptu. 

Još dva faula nad Milutinovom u ovom napadu, a na kraju Bogdanović promašuje za tri. Donovan Mičel pogađa za 2, a selektor Đorđević traži tajmaut pri rezultatu 34:16. 

Milutinov na postu ne uspeva da postigne poene. 

2. minut: Marjanović greši, ali u odbrani uspeva da udari blokadu, potom Bogdanović u kontri postiže 2 poena - 34:10. Posle neverovatno dugog pregledanja snimka sudi se nesportski faul Bjelici, a Plamli pogađa oba bacanja, 34:12. 

Sada i Donovan Mičel pogađa za dva i topi se lagano ova prednost - 34:14. 

1. minut: Braun pogađa trojku na startu za 32:10.

I ČETVRTINA:

10. minut: Još jedna trojka _ druga za Vasu! 29:7! Nema poena Brauna preko Marjanovića i A sada trojka Bjelice od table! 32:7!

9. minut: Bogdan Bogdanović promašuje prvi put za tri, ali mu se revanšira Bruk Lopez. Promašaj Bobana Marjanovića, a konačno Amerikanci postižu poene preko Krisa Midltona - 26:7, 

8. minut: Bruk Lopez promašuje trojku i Boban Marjanović hvata skok. A sada i Stefan Jović pogađa trojku - 26:5. Još jedan promašaj Amerikanaca sa poiludistance,.

7. minut: Promašaj za tri Amerikanaca, a Vasilije Micić pogađa trojku za 23:5. Braun promašuje za 2.

6. minut: Jović krade loptu Vokeru, a onda opet faul za tri poena nad Lučićem! Sva tri bacanja pogađa i sada ima šest poena, a Srbija vodi 20:5.

Očajan prodor Kembe Vokera i on šalje loptu u aut. Staje Amerika u zonu i konačno su odbranili naš napad.

5. minut: Bogdanović još jedna trojka! 14:5 za Srbiju! Herison Barns promašuje za tri, a na kraju našeg napada faul nad Lučićem za 3. 

Pogađa krilni košarkaš dva bacanja i sada je 17:5.

4. minut: Ipak Kemba Voker pogađa za tri poena i smanjuje na 11:5. Greška Jovića i Tarner uzima loptu. Voker prolazi u prodoru i biva fauliran, ali SAD gubi loptu.

3. minut: Posle nekoliko grešaka sa obe strane Bogdan Bogdanović postiže trojku - 8:2 za Srbiju. A još  jedna trojka Bogdanovića daje ogromnu prednost Srbiji - 11:2.

2. minut; Tarner promašuje, a Bogdanović postiže trojku za prvo vođstvo Srbije 5.2. Promašaj Amerike za 3 i Srbija ima loptu. Ipak na kraju našeg napada blokada za Jovića.

1. minut: Srbija kreće meč sa petorkom Jović, Bodanović, Lučić, Jokič, Milutinov. 

Odmah izgubljena lopta za Srbiju, Prvi pogodak na utakmici iz koraka flouterom postiže Majls Tarner 2:0. Imamo izjednačenje posle zakucavanja Milutinova.

 Život je surov, Nejmar mora da prihvati zvižduke!
" Život je surov, Nejmar mora da prihvati zvižduke!"
0
Gurović ponovo opleo po orlovima: Svima treba da bude čast da igraju za reprezentaciju!
Gurović ponovo "opleo" po "orlovima": Svima treba da bude čast da igraju za reprezentaciju!
0

KOMENTARI 0


(VIDEO) Hit: Donovan Mičel u ljubavnom zagrljaju Bobija Marjanovića!
(VIDEO) Hit: Donovan Mičel u ljubavnom zagrljaju Bobija Marjanovića!
0
Micić: Oni su očekivali finale sa nama, ali smo mi naučili nešto iz poraza
Micić: Oni su očekivali finale sa nama, ali smo mi naučili nešto iz poraza
0
(VIDEO) Kemba Voker će posle ove blokade dobro zapamtiti ko je Stefan Jović!
(VIDEO) Kemba Voker će posle ove blokade dobro zapamtiti ko je Stefan Jović!
0
Bruka: Ameri odigrali najgorih 10 minuta u istoriji SP protiv Srbije!
Bruka: Ameri odigrali najgorih 10 minuta u istoriji SP protiv Srbije!
0
Vazura: Bože, koliko  Crvena zvezda smrdi
0

Vazura: Bože, koliko Crvena zvezda smrdi

Rat u KSS: Nije ni čudo što smo propali u Kini
0
Rat u KSS: Nije ni čudo što smo propali u Kini
Tončev: Lala laže, nismo nameštali!
0
Tončev: Lala laže, nismo nameštali!
Sari: Uslovi su bili teški, pokazali smo karakter!
Fudbal

Sari: Uslovi su bili teški, pokazali smo karakter!

Republika

 - nedelja, 15. 9. 2019. u 23:50 0

Trener Juventusa Mauricio Sari smatra da bi mnogi klubovi izgubili da su se našli u situaciji u kojoj je njegova ekipa bila protiv...

Bez srpskih klubova u vaterpolo Ligi šampiona!
Ostali sportovi

Bez srpskih klubova u vaterpolo Ligi šampiona!

Republika

 - nedelja, 15. 9. 2019. u 23:30 0

Predstojeća sezona u Ligi šampiona u vaterpolu proći će bez srpskih klubova. Prvak države Šabac i Crvena zvezda su igrali u...

Klop: Mi smo čudni, počnemo da igramo kada primimo gol!
Fudbal

Klop: Mi smo čudni, počnemo da igramo kada primimo gol!

Republika

 - nedelja, 15. 9. 2019. u 23:10 0

Liverpul je usamljen na čelu Premijer lige sa svih pet pobeda. Ipak, pobeda protiv Njukasla nije lako izvojevana, čega je svestan i trener...

Nije normalno šta radi Fati
Fudbal

"Nije normalno šta radi Fati"

Republika

 - nedelja, 15. 9. 2019. u 22:50 0

Ansu Fati postaje tinejdžerska senzacija, a ni trener Barselone Ernesto Valverde nipošto ne može da ostane imun na to šta radi ovaj...

Šampion Evrope Vardar tek sedmi favorit za novu titulu!
Ostali sportovi

Šampion Evrope Vardar tek sedmi favorit za novu titulu!

Republika

 - nedelja, 15. 9. 2019. u 22:30 0

Rukometni šampion Evrope Vardar sedmi je favorit za osvajanje kontinentalne tutule u predstojećoj sezoni prema rejting listi koju je danas...

Lampard: Abraham ima samo jedan težak zadatak!
Lampard: Abraham ima samo jedan težak zadatak!
0

Menadžer Čelsija Frenk Lampard pohvalno je govorio o svom napadaču Tamiju Abrahamu, posle još...

Neviđena situacija: Hrvatski trener u sred TV prenosa saznao da je dobio otkaz!
Neviđena situacija: Hrvatski trener u sred TV prenosa saznao da je dobio otkaz!
0

Hrvatski trener Branko Ivanković dobio je otkaz na klupi Al Ahlija. Ipak, za njega nije saznao od...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 16. 9. 2019.