Greg brani igrače: Ponosan sam, hvala mojim momcima na svemu, čestitam Koleu!

Autor:

Sport

11.09.2019

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija SAD poražena je prvi put nakon 13 godina na velikim takmičenjima, a selektor državnog tima Greg Popović posle poraza stao je u zaštitu igrača i naglasio da je ponosan na način na koji su se njegovi izabranici borili.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popović

Trener San Antonio Sparsa i selektor reprezentacije SAD nije tražio opravdanja nakon poraza.

- Francuska nas je pobedila. Nije bitno ko je bio, a ko nije u našem timu. Ne mogu da budem ponosniji na svojih 12 momaka nego što sam sada. Oni su žrtvovali svoje leto i došli u Kinu da se zajedno oprobaju, iako nijednom do tada nisu igrali zajedno. Oni su ušli u halu i nadmetali se i zaslužuju poštovanje za tako nešto -  rekao je Greg Popović nakon neuspeha koji je u američkoj javnosti okarakterisan kao debakl.

-Isto tako i Francuska zaslužuje poštovanje zbog pobede. Ne želim da se govori o tome kako je SAD igrala loše, Francuska je zaslužila pobedu. Trener Kole i njegov tim odradili su sjajan posao. Francuzi su bili sjajni na obe strane parketa. Takođe, ne bih želeo da se govori o igračima koji nisu igrali za reprezentaciju. Momci koji su bili tu odradili su sjajan posao i ja sam veoma ponosan na njih - dodao je 70-godišnji trener.

AMERIKA BILA BEZ PORAZA NA VELIKOM TAKMIČENJU 13 GODINA!

Bio je to prvi put od 2006. godine i Svetskog prvenstva u Japanu da je selekcija SAD izgubila duel na nekom velikom takmičenju (OI, SP). Tada je od Amerikanaca u polufinalu Mundobasketa bolja bila selekcija Grčke.

Selekcija SAD igraće u meču za plasman od petog do osmog mesta protiv reprezentacije Srbije, dok će u polufnalnim mečevima Mundobasketa mesto u finalu pokušati da obezbede Australija i Španija, odnosno Argentina i Francuska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading