Đorđević: Spremali smo se za Francusku, ali igraćemo maksimalno

Autor:

Sport

11.09.2019

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević održao je brifing sa novinarima uoči meča sa Amerikom u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta.

Foto: Ilustracija

- Protivnik je takav da o njemu ne treba trošiti reči. Francuzi su znali gde i kako da napadnu Amerikance, bili su mirni, staloženi i iskoristili su veliki broj atleta i iskustvo koje imaju iz raznih liga i takmičenja. Iskreno, više smo se spremali za Francusku nego za Ameriku, nadali smo se i plasmanu na Olimpijske igre, ali do toga neće doći.

Iako ova utakmica nema nikakav rezultatski značaj naš selektor je istakao da će njegov tim odigrati duel maksimalno ozbiljno.

RepublikaFoto: ST/Danijel Kokanović
Selektor je razgovarao sa novinarima uoči meča sa Amerikom

- Sutra ćemo igrati pametno i hrabro, za prestiž. Verujem da će moji igrači biti maksimalno motivisani.Francuzi su mi smo na papiru slovili za jedne od favoruta za medalje, ali eto nismo tamo gde smo želeli da budemo.

Đorđević je naglasio da su igrači razočarani rezultatom dosadašnjeg takmičenja.

Svim igračima je krivo zbog razočarenja rezultatskog, naporno smo radili ovog leta do poslednje kapi znoja. Ipak, profesionalci smo, moramo da nađemo motivacihu za meč sa Francuzima.

Bilo je i pitanja o porazima od Španije i Argentine.

- Mnogi zaboravljaju Argentinu, a ja sam za njih govorio još pre odavno. Jedinstveni i nesvakidašnji ponos imaju Argentinci kada igraju za naciolani tim i polako su gradili ovo što sada imaju. Izuzetno su digli svoju reprezentaciju. Argentina nije imala.mnogo da izgubi protiv nas kao ni Francuska večeras protiv Amerike.

Španci su se detaljno spremali za nas jer su želeli da u eventualnom polufinalu izbegnu Amerikance, što je i razumljivo. Jako je teško ustati u pola 6 ujutru i odmah krenuti u drugi grad i odmah se uključiti u drugu utakmici. Kada se igra protiv Španije onda je to veliki duel dve ekipe koje mnogo znače u evropskoj košarci.Nije posle Španije bilo vremena za velike i detaljne analize.

Kada je reč o uyakmici sa Argentiom, nikako nismo uspevali da ih okrenemo, sustizali smo ih nekoliko puta, ali nismo mogli do preokreta.

Ostaje li Vasa Micić,?

- Da, ostaje do kraja Svetskog prvenstba u Kini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading